4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Zwemmen

Enthousiaste deelname aan Triatlon Experience Vroomshoop

VROOMSHOOP - In Vroomshoop werd onlangs voor de tweede keer de Triatlon Experience georganiseerd bij het Aquapark De Zandstuve. Hier deden circa 500 basisschoolleerlingen mee; tijdens de zeer warme dagen was het zwemonderdeel een welkome afsluiting.

Via de gemeente Twenterand wordt beweging onder jeugd sterk gestimuleerd. Daaruit is een samenwerking ontstaan tussen Zorgsaam Twenterand, Sportieve Kans Twenterand en het bestuur van De Haere Triatlon Vroomshoop. Het doel is om zoveel mogelijk jeugd te bereiken om ze enthousiast te maken om te sporten en wellicht te trainen voor de triatlon. Dit jaar vindt de triatlon plaats op zaterdag 8 september.

Run for Food
Dit jaar doe je niet alleen voor jezelf mee met de Triatlon Vroomshoop! Voor elke jeugdinschrijving bij de Triatlon Vroomshoop sponsort de Rabobank Noord en West Twente een zak verse appels aan Stichting Manna.
Elke avond gaan wereldwijd 800 miljoen mensen met honger naar bed. Niet alleen hier ver vandaan, maar gebeurt ook bij ons om de hoek. De Rabobank wil een bijdrage leveren ter voorkoming van het voedselprobleem. Daarom ondersteunt de bank de Stichting Triatlon Vroomshoop. Een zak appels voor een gezin in Twenterand dat dat goed kan gebruiken. Run for Food dus! Jij doet toch ook mee? Inschrijven voor de triatlon kan via www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl

Diverse activiteiten
In Vriezenveen konden de basisschoolleerlingen in april tijdens de Koningsspelen (sportcarrousel) kennis maken met 2 onderdelen van de triatlon: fietsen en hardlopen. Het fietsonderdeel viel bij de leerlingen zeer in de smaak, mede door de ATB fietsen die door de Nederlandse Triathlon Bond beschikbaar zijn gesteld.
Ook in Vroomshoop werd bij de 2e Triatlon Experience enthousiast deelgenomen. Eerst fietsen op de ijsbaan (wederom op de ATB fietsen), daarna hardlopen op de zonneweide en als laatste 2 baantjes zwemmen. Er was een wisselzone met een waterpost, er werd veel gedronken, want ondanks de hitte werd er goed gesport! Deelname was zowel individueel als ook per team: je kiest de sport die het best bij je past! De één houdt van fietsen, een ander kan beter zwemmen of de ander wil hardlopen.
Ook in Westerhaar kunnen basisschool leerlingen binnenkort kennis maken met de triatlon. Tijdens de sportcarrousel in juni zal fietsen en hardlopen worden aangeboden.
Voor tweedejaars leerlingen van het Noordik Vroomshoop zal in juli een Triatlon Experience worden georganiseerd. Al met al heel wat jeugd in beweging!

Een triatlon bestaat uit drie sportonderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen.
De baantjes worden getrokken in het 50-meter openlucht zwembad De Zandstuve; het fietsparcours is op een afgezet weggedeelte van de Vroomshoopseweg (tussen Vroomshoop en Den Ham); het loopparcours gaat door de bebouwde kom van Vroomshoop zodat te midden van enthousiast publiek gestreden kan worden.
Deelnemers zijn in zeer uiteenlopende leeftijden: van 7 tot 65.
Meedoen kan in diverse series en op meerdere afstanden: de kwart, de achtste en een jeugdafstand. Er kan zowel individueel als in teams (duo of trio) worden deelgenomen.
Voor de jeugd tot 12 jaar gaat het om 100 meter zwemmen, 4,3 kilometer fietsen en 1 km hardlopen. Alles op een afgezet, verkeersvrij parcours en gecontroleerd door vele vrijwilligers. Deelname is vanaf 7 jaar, voor het zwemonderdeel is diploma A verplicht. Voor het fietsonderdeel dient gebruik gemaakt te worden van de eigen fiets en een helm is verplicht.
De start van de jeugdafstand is pas eind van de middag (vanaf 17 uur); hierdoor is er alle ruimte om eventueel deel te nemen aan andere sporten en/of wedstrijden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›