4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Leerlingen Noordik lopen Twenterandrun

VRIEZENVEEN - Ze waren niet moeilijk te herkennen in de menigte. De felgroene shirtjes van de 120 leerlingen van de vestiging Vriezenveen van CSG Het Noordik kleurden het straatbeeld tijdens de Twenterandrun groen. De leerlingen namen deel aan de vijf kilometer. Voor sommigen was het misschien afzien, maar opgeven deden ze niet. De vreugde was des te groter bij het passeren van de finish. De afgelopen tien weken hadden de leerlingen zich goed voorbereid. Zo kregen ze lessen over goede voeding en volgden conditietraining tijdens de gymlessen. Allemaal in het kader van het project IRun2Bfit. En ze hadden een duidelijk doel voor ogen: meedoen aan de vijf kilometer tijdens de Twenterandrun.

IRun2Bfit
Oud-marathonkampioen Gerard Nijboer startte in 2006 het project IRun2Bfit, een landelijk beweegprogramma voor middelbare scholieren. Het doel van deze stichting is om jongeren bewust te maken wat bewegen en gezond eten doen met je fitheid.
Gerard Nijboer was vrijdagavond vanzelfsprekend aanwezig om de leerlingen van Het Noordik en een twintigtal docenten in actie te zien.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›