4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO Twenterand sluit competitie af met winst op WHC

VRIEZENVEEN - DETO heeft zaterdag een prima seizoen in de eerste klasse D op passende wijze weten af te sluiten door met 2-0 winnen van WHC. In een wedstrijd waarin niets meer op spel stond trok DETO na rust de winst naar zich toe door doelpunten van Coplan Soumaoro en Kevin Aman.
Voorafgaande aan de wedstrijd werd John Fraterman gehuldigd voor 200 wedstrijden in het rood zwart. Na deze ceremonie floot scheidsrechter Oosterkamp de wedstrijd in gang. Een wedstrijd die voor beide ploegen in het teken stond van de aanstaande nacompetitie. Aan beide kanten ontbraken een aantal vaste basiskrachten om uiteenlopende reden.

Voor rust combineerde DETO makkelijker, maar had WHC de betere kansen. Na een gelijkopgaande beginfase zonder echte kansen, waren het de gasten die voor de eerste dreiging zorgden. Een hard ingeschoten indirecte vrije trap in de zestien van een meter of zeven werd geblokt door de DETO verdediging, en een vrij kop kans van Menno Kamphuis werd knap gepareerd door DETO doelman Anthony van Zaltbommel. Halverwege de eerste helft joeg Lesley Nahrwold, na een individuele actie, de bal net over het WHC doel en schoot Qays Shayesteh na een mooie aanval via een verdediger over. Aan de andere kant werd een rebound tegen onderkant lat gekopt. Ook kwam Anthony van Zaltbommel als winnaar uit de strijd in een 1 tegen 1 situatie. Kort voor rust vloog een inzet van WHC via het hoofd van Hans Matti tegen de lat, waardoor DETO voor de twee keer aan een achterstand ontsnapte. Op slag van rust toonde Anthony van Zaltbommel nogmaals zijn kunnen door een goed genomen vrije trap van Jasper van der Stouw onschadelijk te maken waardoor DETO met een wat gelukkige 0-0 stand mocht gaan rusten.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, met een kans voor WHC. En weer was het Anthony van Zaltbommel die zijn ploeg voor een achterstand behoedde door wederom redding te brengen in een 1 tegen 1 situatie. Daarna was het de beurt aan DETO: na goed afleggen van Frank Smit zag Rene Nijhof zijn uithaal kort voor doel geblokt worden. Een minuut later was het wel raak, na goed voorbereidend werk van Qays Shayesteh en Lesley Nahrwold tekende de Coplan Soumaoro met een vlammend schot van net buiten de zestien voor de 1-0. Mark Koetsier voorkwam even later de snelle gelijkmaker door de bal net voor de lijn van het lege doel weg te halen na een uitgespeelde WHC aanval.

Vermeldenswaardig was een geweldige individuele actie van Stan Nijhuis: na vier tegenstanders te hebben uitgespeeld strandde Stan in het zicht van de haven op de laatste verdediger. Een doelpunt van Kevin Peppels werd halverwege de tweede helft geannuleerd wegens buitenspel. WHC was na rust aanvallend minder doortastend dan voor rust, de aanvallen van de gasten stierven vaak in schoonheid. Na wat mogelijkheden over en weer, besliste DETO tien minuten voor tijd de wedstrijd. Het was Kevin Aman die een corner van Coplan Soumaoro binnenkopte en de 2-0 aantekende. In de slotfase kreeg Jonathan van Marle namens WHC nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn lob vrij voor doel werd een makkelijke prooi voor de uitkomende Anthony van Zaltbommel. Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter Oosterkamp, die deze middag de kaarten op zak hield, af waardoor DETO de competitie afsloot met een mooie overwinning en het mooie puntenaantal van 47. Daardoor eindigde DETO in punten gelijk met WHC en SDVB op de 5e plaats of liever gezegd op een gedeelde 3e plaats, en dat is na het moeizame vorige seizoen een knappe teamprestatie van de formatie van trainer Jos van der Veen.

Hoewel er deze wedstrijd niets meer op het spel stond en er niet op het scherpst van de snede gestreden werd, gingen beide ploegen wel degelijk voor de winst. Aan het lage tempo was te merken dat het warme weer de spelers tijdens de wedstrijd parten speelde, maar doordat beide ploegen elkaar lieten voetballen kregen de toeschouwers toch een vermakelijke pot voetbal voorgeschoteld. Het was een wedstrijd met twee gezichten, waarin WHC voor rust verzuimde het verschil te maken. De WHC spitsen hadden deze middag het vizier niet op scherp staan. Ook bleek de sterk keepende Anthony van Zaltbommel een flinke sta in de weg voor WHC. De DETO goalie behoedde zijn ploeg met een aantal cruciale reddingen voor een achterstand deze middag.

Na rust waren de rollen omgedraaid en kreeg DETO de betere kansen en was het de bovenliggende partij. DETO wist in tegenstelling tot WHC wel twee keer het net te vinden waardoor het een mooie 2-0 overwinning boekte en zich met een goed gevoel en vertrouwen kan opmaken voor de nacompetitie. Een nacompetitie die voor DETO zaterdag 2 juni begint met een thuiswedstrijd tegen de nr. 13 van de hoofdklasse A. Op dit moment is dat Rijsoord, maar nr.14 AFC (za) speelt woensdag 30 mei nog een inhaalwedstrijd tegen FC Rijnvolgels. Bij winst komt AFC zaterdag naar Vriezenveen bij iedere andere uitslag is Rijsoord zaterdag te gast op sportpark ”Het Midden”.
DETO heet iedereen zaterdag van harte welkom bij de eerste wedstrijd van DETO in de nacompetitie tegen Rijsoord of AFC (za). Kon onze jongens steunen in hun missie in de nacompetitie !
Tot zaterdag bij DETO.


Wedstrijdgegevens DETO Twenterand – WHC Wezep.
Scoreverloop :
59e min. 1-0 Coplan Soumaoro
81e min. 2-0 Kevin Aman
Gele Kaarten: Geen
Rode Kaarten: Geen
Scheidsrechter: Dhr. S. Oosterkamp
Assistent-scheidsrechters: Dhr. G. Malki en Dhr. P.V. Waanders
Toeschouwers: 200

Opstelling DETO Twenterand
Rene Nijhof, Tom Smoes (50. Kevin Aman), Coplan Soumaoro, Frank Smit, Qays Shayesteh (77. John Fraterman), Stan Nijhuis, Lesley Nahrwold, Hans Mati, Mark Koetsier©, Anthony van Zaltbommel, Kevin Peppels (75. Maarten Booijink)

Opstelling WHC Wezep
Jasper Kuiper, Taco Reijen, Carlos Lopes Macedo, Jasper van der Stouw (46. Dennis Morsink), Mark van Peteren, Menno Kamphuis (63. Jonathan van Marle), Mitchel Dijkhof, Nathan Duim, Wim van ’t Ende, Jelle Post, Niels Wolterinck

DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›