4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

16e editie Twenterandrun: gezond bezig zijn.

VRIEZENVEEN - Vrijdag a.s. 1 juni belooft op voorhand een mooie dag te worden. Niet alleen qua weer maar ook is dan weer de inmiddels niet meer weg te denken Twenterandrun in Vriezenveen. De organisatie, de Stichting Sport Promotie Twenterand, zal gedurende deze dag weer het centrum van Vriezenveen omtoveren tot een waar feestgebeuren waar weer vele honderden lopers van jong tot oud zich met de volle 100% zullen inzetten om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten.

Vanaf 18.10 zullen de allerkleinsten op de 1 km van start gaan gevolgd door de 1,5 km en de 2,5 km voor de kinderen. Een prachtig gebaar dit jaar van medehoofdsponsor Rabobank is dat alle kinderen die meedoen automatisch een zak met appels genereren voor de stichting Manna. En uiteraard is er voor hen zelf naast de medaille ook een appel na afloop.

Vervolgens zal om 19.15 de inmiddels niet meer weg te denken G-loop van start gaan dit is de 1 km loop voor mensen met een beperking.
Nieuw hierbij is dat de stichting hier ook een zogenaamde G(rijze) loop aan toe heeft gevoegd. Deze loop ook over 1 km is bedoeld voor oudere (bejaarden) die denken ook nog wel 1 km te kunnen wandelen of zelfs rennen wat men wil.

Vervolgens zal de grootste groep de 5 km om 19.45 worden weggeschoten. Dit is altijd een groot bond lint van honderden lopers met daarbij ook de scholen het Noordik en het AOC uit Almelo die hier elk jaar zelfs een speciaal gezondheidsproject van maken.

Tot slot zal om 20.30 de finale loop de 10 km worden weggeschoten welke zeker weer een mooie strijd op zal leveren tussen de regionale top lopers als Leon Sanderman, Peter Bruinsma, Danny Koppelman. Ook zal de inmiddels lopende hardlooplegende en hinde Ingrid Prigge weer aan de start staan bij de vrouwen.

Kortom voor jong en oud zal er weer voldoende uitdaging liggen deze avond om zich door het talrijke publiek flink aan te laten moedigen.
Onderweg zullen ze uiteraard weer gestimuleerd worden door DJ Luuk en het welbekende dweilorkest.
Gezien de verwachte weersomstandigheden zal er door de organisatie worden gezorgd dat er voldoende drankposten zullen zijn onderweg.

En tot slot zal er nadien op het start finish weer een knallende afterparty zijn in de feesttent met niemand minder dan de bekende DJ van 538, Rick Romijn.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›