4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO en Hierden delen de punten

HIERDEN - Op een zonnig sportpark Sportpark “Mheenzicht” werd zaterdagmiddag de wedstrijd tussen Hierden en DETO gespeeld. Voor DETO is het in deze fase van de competitie een kwestie van “de selectie heel houden” voor de nacompetitie en de 4e plaats op de ranglijst vasthouden en is er theoretisch nog een minieme kans op plek 3 in de komende (laatste) 2 speelrondes waarin DETO nog speelt tegen WHC. Voor Hierden stond er deze middag beduidend meer op het spel want de club uit Hierden is nog niet officieel veilig in de 1e klasse. Een overwinning zou volstaan voor sowieso nog een jaar eerste klasse en bij verlies of een eventuele puntendeling is men afhankelijk van de andere uitslagen in deze speelronde.

Voordat er werd afgetrapt werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van onze oud voorzitter en erelid Jan Bruins. Jan is op 11 mei op 83 jarige leeftijd overleden.

Na de aftrap ontspon zich direct een leuke wedstrijd waarbij DETO in de beginfase domineerde en via Lesley Nahrwold enkele kleine kansjes kon noteren. Echter het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant. De eerste voorzet van Hierden in deze wedstrijd werd in de 8e minuut door Hans Matti verkeerd geraakt, waarna de bal pardoes, fraai voor Hierden, in de kruising vloog en Anthony van Zaltbommel kansloos was. DETO liet zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en bleef gewoon combineren en de aanval zoeken. Dit resulteerde dan ook al snel in de verdiende gelijkmaker. Stef Reekers gaf vanaf de linkerkant een prima voorzet die door Frank Smit op waarde werd geschat en hard en onhoudbaar werd binnengekopt: 1-1. Het duurde tot laat in de eerste helft voordat er weer grote kansen werden genoteerd. In de 40e minuut was het weer bijna Hierden dat een voorsprong nam, maar goed keeperswerk van Anthony van Zaltbommel voorkwam een achterstand voor de bezoekers. In de tegenaanval werd door DETO diepe spits Kevin Peppels bereikt die in de zestien werd aangetikt door een Hierden verdediger, maar scheidsrechter Souhuwat wilde niets weten van een strafschop.

Uit de resulterende hoekschop was DETO opnieuw gevaarlijk: Frank Smit leverde een strakke voorzet af die door Stef Reekers hard, maar net naast het doel werd gekopt. Ook Stan Nijhuis was nog dicht bij een spectaculair doelpunt, maar zijn schot, of was het een lob, ging na een fraaie actie waarbij hij drie tegenstanders het bos instuurde maar net over het Hierdense doel. Gevolg: een 1-1 ruststand.

Na de thee, Hierden was nog niet helemaal bij de les, was het direct DETO dat de wedstrijd weer openbrak. Een mooie opgezette actie over links via Hans Matti en Tom Smoes kwam uiteindelijk via de lucht bij Stef Reekers die in zijn ooghoeken de doelman iets te ver voor zijn doel zag staan en de bal fraai over de keeper in het lege doel kopte: 1-2. Vervolgens ging de thuisploeg onder leiding van de ons welbekende Jürgen Schefczyk met meer druk naar voren spelen en drong DETO wat verder terug. Door deze meer aanvallende spelstijl van Hierden kreeg DETO uiteraard meer ruimte en mogelijkheden om vanuit de tegenstoot gevaarlijk te worden.

In de 72e minuut had DETO de grootste mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Nahrwold werd diep gestuurd en kwam vrij voor de Hierdense doelman, maar in plaats van hard de trekker over te halen zag Lesley dat Kevin Peppels er nog beter voorstond en schoof de bal breed, waarna Kevin’s doelpunt werd afgevlagd wegens buitenspel. Drie minuten later was er een vrije trap van Hierden die links langs de DETO kruising scheerde en DETO goed weg kwam. Echter de volgende Hierdense aanval was wel raak toen na slecht uitverdedigen de bal voor de voeten van Jelle Zeeboer kwam die wel raad wist met dit buitenkansje en de 2-2 op het bord zette. DETO werd in de fase na de gelijkmaker een paar minuten overlopen omdat Hierden op jacht ging naar de winst en de broodnodige driepunter. Echter deze aanvalsgolven leverden voor DETO geen verdere schade op waardoor na 90 minuten een terechte 2-2 eindstand op het scorebord stond.

DETO heeft nog twee interessante wedstrijden voor de boeg in deze reguliere competitie. Komende zaterdag wacht weer een uitwedstrijd. DETO gaat na Hierden op bezoek in Wierden bij kampioenskandidaat SVZW dat met Flevo Boys in een heftige strijd is verwikkeld om de titel waarbij elk punt en elk doelpunt beslissend kan blijken te zijn. DETO kan zaterdag in Wierden zonder druk en zorgen lekker voetballen en mogelijk een cruciale rol van betekenis gaan spelen in de titelstrijd. De druk zal er bij de thuisploeg vol op staan want elke misstap kan nu fataal zijn voor SVZW of Flevo Boys. Op 26 mei speelt DETO de laatste reguliere competitiewedstrijd en wel thuis tegen de nummer 3 van de ranglijst WHC.

Wedstrijdgegevens vv Hierden - DETO Twenterand :
Scoreverloop:
8e min. 1-0 Hans Matti (e.d.)
18e min. 1-1 Frank Smit
46e min. 1-2 Stef Reekers
75e min. 2-2 Jelle Zeeboer
Gele kaarten: Stefan Jansen (Hierden) en Hans Matti (DETO)
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Dhr. P. M.T.P. Souhuwat
Assistent-scheidsrechters: Dhr. T. Balta en J.Swart
Toeschouwers: 200

Opstelling DETO Twenterand :
Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Stan Nijhuis, Koen Fleer, Hans Matti, Tom Smoes (73. Coplan Soumaoro), Frank Smit (63. Nick Schuur), Mark Koetsier, Lesley Nahrwold, Stef Reekers, Kevin Peppels
Opstelling vv Hierden:
Nick Grootkarzijn, Ali El Haddadi (60. Jelle Zeeboer), Stefan Jansen, William Beelen, Brian Klaassen, Donovan Bock, Abdelai Akachar, Dominique Denzel, Naoufal Boutachkourt (70. Kevin Schut), Edmund Mijnheer, Kevin Ozinga


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›