4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Regionale finale Oost van het schoolvoetbaltoernooi

VRIEZENVEEN - DOS’37 en DETO Twenterand mogen dit jaar samen met de KNVB op 16 mei gastheer zijn voor de jaarlijkse Regiofinale Oost van het schoolvoetbaltoernooi voor de jongens en meisjes van KNVB District Oost. DOS’37 is de gastheer voor de Regiofinale van de jongens, en DETO Twenterand is gastheer voor de Regiofinale voor de meisjes van de KNVB District Oost.

Nadat een vereniging de organisatie van de jaarlijkse Regiofinale van 2018 niet rond kreeg, heeft de KNVB na de goede ervaringen van 2014 DOS '37 en DETO Twenterand gevraagd de organisatie van de regiofinale op zich te nemen. Na kort overleg tussen de twee verenigingen, hebben we ondanks de korte voorbereidingstijd (4 weken) besloten dat dit wel haalbaar was. Omdat DOS’37 en DETO Twenterand het toernooi al eerder samen hadden georganiseerd werden de draaiboeken van toen te voorschijn gehaald en werd het onderling overleg opgestart. De KNVB is best trots dat de accommodaties van DOS’37 en DETO Twenterand voor deze toernooien kunnen worden gebruikt.

Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi is altijd een leuke happening. Het is dé kans voor alle kinderen om met vriendjes en vriendinnetjes van school een gezellige dag op het voetbalveld door te brengen. Het samenzijn is een mooie mogelijkheid om de band met de kinderen uit de klas te versterken. Voetballers en ook niet-voetballers in de klas kunnen eindelijk aan hun klasgenoten laten zien dat ze de voetbaltechniek onder de knie hebben. Ook de kinderen die niet op voetbal zitten, vinden het immers leuk om af en toe een balletje te trappen. Misschien worden er tussen de deelnemers zeldzame talenten ontdekt.

Woensdag 16 mei zullen de scholen van omliggende gemeentes om de prijzen strijden en misschien een stap zetten richting de Districtfinale op 2 juni 2018 en wie weet de finale in Zeist op 20 juni 2018. Uit de gemeente Twenterand nemen de Shalom uit Vriezenveen deel aan het jongenstoernooi en de Eltheto uit Vriezenveen aan het meisjestoernooi. De eerste wedstrijden beginnen woensdag 16 mei op beide sportparken om 14.00 uur en duren tot ongeveer 19.00 uur.

DOS’37 en DETO Twenterand hopen dat op woensdag 16 mei 2018 een prettig en sportief toernooi zal worden gespeeld. Wij danken hierbij alle mensen die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van deze dag. Wij wensen alle spelers een leuke dag toe. Speel het spel sportief.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›