4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust boekt belangrijke overwinning tegen Sportclub Overdinkel

VROOMSHOOP - Sportlust Vroomshoop heeft afgelopen zondag ondanks een waslijst aan afwezigen een zeer belangrijke overwinning geboekt tegen thuis Sportclub Overdinkel in de strijd tegen degradatie.
In de wedstrijd tegen Sportclub Overdinkel, dat nog strijdt om een nacompetitie ticket voor promotie, miste Sportlust Thomas Spoor wegens een ribblessure, Toon van Dam wegens een weekend weg, Dinand Hankamp was geschorst en tot overmaat van ramp was zondagmorgen ook Jesper de Jager te ziek om te voetballen. Desondanks werden er in de personen van JO-19 speler Niek Bruins en Dennis Dekker uit het derde elftal waardige opvolgers gevonden. Niek Bruins startte voor het eerst in de basis en speelde 90 minuten lang een zeer solide wedstrijd. Dennis Dekker viel 20 minuten voor tijd in en wist zijn invalbeurt zelfs nog bijna te bekronen met een doelpunt. Bovendien had Tsjeard Brinksma besloten om de komende weken z’n kicksen weer aan te trekken. Hij liet zich bij zijn terugkeer direct zien en vanwege z’n snelheid en coachende vermogen van direct van toegevoegde waarde te zijn voor de defensie van de jonge ploeg.

De wedstrijd tussen Sportlust en Sportclub kwam al vrij snel tot ontbranding; Tim Spoor werd door een slimme inworp van Anderson Lusseveld richting de achterlijn gestuurd, trok de bal keurig terug op broertje Simon, die uit de draai de 1-0 tegen de touwen schoot. Kort na de 1-0 was het Overdinkel dat uit een counter zakelijk de gelijkmaker wist te produceren. Topscorer Yuri Klein Robbenhaar werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en kon de 1-1 binnen schieten. Hiermee was de stand na een kwartier alweer gelijk. Sportlust deed er vervolgens niet lang over om de tegenslag te verwerken; een lange bal van achteruit deed spits Simon Spoor besluiten om de laatste man van Overdinkel op te jagen, die ging onder deze druk in de fout en liet de bal van z’n voet stuiteren. Simon Spoor nam over en ging richting het vijandelijk doel, waar hij de 2-1 binnen schoot. Met deze stand werd tevens de ruststand bereikt.

Tijdens de rust werd benadrukt dat de inzet van de thuisploeg uitstekend was en dat er in balbezit zorgvuldiger moest worden omgegaan om de voorsprong uit te bereiden. Het eerste kwartier na rust verliep van beide kanten zonder kansen. Na een onoplettendheid in de Vroomshoopse defensie kon de spits van Overdinkel na een uur spelen toch de 2-2 binnen schieten. Met nog een halfuur op de klok was het Overdinkel dat aandrong op de voorsprong maar het was Sportlust dat uit een corner wederom de voorsprong wist te pakken; Lennard de Leeuw besloot om de afvallende bal met zijn linker bij de tweede paal binnen te krullen, een fantastisch doelpunt.

De thuisploeg wist de voorsprong echter opnieuw niet lang vast te houden. De spits van de uitploeg stond vogelvrij in het strafschopgebied en kon zijn team voor de 3e keer deze middag naast Sportlust schieten. Met nog een kwartier op de klok besloten beide ploegen vol voor de winst te gaan en waren er aan beide kanten mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Een vrije trap van Overdinkel werd uitstekend gered door doelman Tom Uitzetter en daarna was het dezelfde doelman die Simon Spoor de diepte in stuurde met een verre trap, de goalie van de tegenstander ging door een rare stuit onder de bal door waardoor Simon Spoor de winnende 4-3 winst binnen te tikken in de 85e minuut. Hierdoor wist Sportlust een zeer belangrijk resultaat te pakken dat perspectief en vertrouwen biedt voor de komende weken. Ondanks een waslijst aan afwezigen werd er door eenieder van het team strijd geleverd, waarmee een verdiende overwinning werd geboekt.

Het komende weekend gaat Sportlust op bezoek bij FC Berghuizen en dient er met een dezelfde inzet een passie gespeeld te worden om een overwinning te behalen en zicht te houden op de veilige plaatsen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›