4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO met doelpuntenfestijn naar finale Tukker Cup

HENGEVELDE - Dinsdag 1 mei stond de halve finale van de Tukker Cup tegen zondag derdeklasser Avanti Wilskracht uit Glanerbrug op het programma. Vanwege de meivakantie ontbraken deze avond een aantal selectiespelers op het fraaie sportcomplex van WVV’34 in Hengevelde waar de halve finales en finale van de Tukker Cup worden gespeeld vanwege het feit dat dit de organiserende vereniging van de Tukker Cup is. Opvallendste afwezigen deze avond waren onze trainers Jos van der Veen en Guus Hoevenberg, vandaar dat de trainer van DETO 2 Davy Eustacia de honneurs deze avond waarnam.

DETO speelde met een mix van spelers van DETO 1 en 2 en begon goed aan de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Assink uit Hengelo. Na een kwartier leverde dit het eerste doelpunt waarbij Hans Matti een hoofdrol speelde en na een aantal goede acties de bal in de verre hoek kon deponeren. Avanti kreeg daarna de kans op de gelijkmaker, maar het schot werd door doelman Anthony van Zaltbommel naast gekeken. In de 27e minuut was het Kevin Peppels die met z’n eerste doelpunt van de avond de 0-2 binnenschoot na eerst de defensie en keeper op het verkeerde been te hebben gezet. Twee minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen een aanval over vele DETO stations wederom eindigde bij Peppels die de trekker overhaalde en de 0-3 ruststand op het bord zette. Hiermee leek de wedstrijd bij rust al gespeeld en beslist. Avanti Wilskracht kon ondanks alle goede bedoelingen weinig potten breken in de eerste helft.

De tweede helft begint rommelig. Beide ploegen wisselen veel want in de Tukker Cup mag vijf keer worden gewisseld tijdens een wedstrijd. Dit kwam in eerste instantie het spel van DETO niet ten goede. De balans was even zoek in het team en Avanti Wilskracht profiteerde dankbaar door twee keer kort achter elkaar te scoren en zo de “anschluss treffer” op het bord te zetten: 2-3. Een kwartier voor tijd gaat het tempo bij DETO weer omhoog en worden er binnen tien minuten maar liefst drie treffers geproduceerd door respectievelijk Kevin Peppels, Stef Reekers en Lesley Nahrwold waardoor de stand op 2-6 komt. Een getergde Kevin Peppels leek met z’n vierde doelpunt van de avond voor de 2-7 eindstand te zorgen, maar de andere Enternaar Frank Smit dacht hier anders over en scoorde in de dying seconds van de wedstrijd de achtste DETO treffer van de avond. Zo was het voor het publiek een alleszins vermakelijke wedstrijd met veel fraaie doelpunten en zowaar nog een beetje spanning tijdens de tweede helft.

Door deze winst mag DETO zich opmaken voor de finale van de eerste Tukker Cup in de geschiedenis op zaterdag 30 juni aanstaande. Deze wordt dan om 18.00 uur gespeeld tegen Twenthe Goor en vindt eveneens plaats op het sportcomplex van WVV’34 in Hengevelde.

DETO speelde de halve finale tegen Avanti Wilskracht in de volgende opstelling:
Anthony van Zaltbommel (46. Roberto Stopel), Sven Smits, Stan Nijhuis (41. Tom Koppelman), Koen Fleer (72. Don Schutte), Hans Matti (55. Guido Bernasco), Lars Reekers, Coplan Soumaoro (46. Frank Smit), Mark Koetsier, Stef Reekers, Lesley Nahrwold, Kevin Peppels

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›