4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Peatminers volop in actie tijdens Koningsspelen en kampioenenbal

VRIEZENVEEN - Donderdag en vrijdag waren we samen met verschillende sportverenigingen aanwezig op de sportvelden van vv DETO om de leerlingen van de bovenbouw van alle basisscholen uit Vriezenveen kennis te laten maken met de verschillende sporten middels de sportcarrousel. Ruim 600 leerlingen hebben hier aan deel genomen. Een mooie manier van samenwerken met sportverenigingen, Zorgsaam Twenterand en het onderwijs. Basketbalvereniging Peatminers was met veel trainers aanwezig voor een spoedcursus “basketballen dat ik daar niet eerder aan had gedacht”. Prachtig om te zien hoe we met elkaar zo veel kinderen in beweging konden brengen.

Kanpioenenbal
De zaterdag stond in teken van het laatste wedstrijdweekend en niet zomaar een weekend, maar liefst 2 teams konden hun kampioenschap gaan vieren na de wedstrijd. Volle tribunes met opa’s, oma’s, vaders, moeders en vele andere supporters in sporthal de Stamper. Om 11.45 uur was de start van het kampioenenbal van de meiden u14 en jongens u12. De jongens u12 streden tegen Picker Reds uit Eibergen, vol passie, plezier, enthousiasme en mooie aanvallen naar de winst 60-10 waarna het feest samen met de supporters, confetti, slingers en natuurlijk de kampioensbeker kon beginnen.

Op het andere veld moesten de meiden van u14 het opnemen tegen jolly jumpers uit Tubbergen, een geduchte basketbalvereniging gezien het verleden. Het was tot aan de laatste seconde een spannende, zenuwslopende (voor de supporters) fantastische wedstrijd. Volop strijd, wil om te winnen en mooie acties van beide kanten. Met een uiteindelijk verdiende overwinning, zij het maar net met 1 punt van 58-57 voor Peatminers. En dus ook knalden het “we are the champions” uit de boxen en werden de kampioensshirts uitgedeeld samen met de medailles en de kampioensbeker.

Het was nog lang heel gezellig in de kantine. Een mooi seizoen werd afgesloten met maar liefst 4 kampioenen een mooie prestatie, maar neemt niet weg dat je altijd maar kampioen moet worden, wil je seizoen geslaagd zijn. De vele teams van Peatminers hebben ook dit jaar laten zien dat door plezier, veel en goede trainings (zaal) mogelijkheden, de prestaties een mooi gevolg kunnen zijn. De komende weken zal nog in teken staan van toernooien, trainen en we sluiten 16 juni af met de bekende Peatminersdag.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›