4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Teams BV Peatminers halen kampioenschap binnen!

VRIEZENVEEN - Wat een leuk nieuws hebben wij te melden bij Peatminers dit weekend! De meiden U16, de meiden U14 en de jongens U12 zijn kampioen geworden! Volgende week zijn er nog wedstrijden in de Stamper voor deze toppers en iedereen is van harte uitgenodigd om mee te vieren in dit succes!
Dit weekend was een mix van uit- en thuiswedstrijden. Een rondje langs de velden.

Landstede Basketbal ZAC V16 – Peatminers V16 -> 18-58
Peatminers meiden U16 Kampioen !!!
Mooiste kampioenschappen zijn toch wel die je net niet meer verwacht. Doordat de koploper Pluto uit Wageningen vorige week verloor, lag de weg naar het kampioenschap voor de meiden van Peatminers u16 helemaal open. Alleen moest er gewonnen worden van ZAC uit Zwolle en dat deden de meiden afgelopen zaterdag, 58-18 winst Een dik verdiend kampioenschap, want als je aan het eind van het seizoen bovenaan staat verdien je gewoon het kampioenschap. Een kampioenschap welke volledig binnen de visie van Peatminers past, want Peatminers wil het maximale van de basketballers eruit halen welke binnen ieders mogelijkheden ligt en dat is met kampioenschap absoluut gelukt. Een groot compliment aan de trainers, spelers en de ouders voor een super geslaagd seizoen.

Peatminers V14 – Amical V14 -> 20-0
Peatminers V14 is kampioen geworden zonder te hoeven spelen. Onze directe concurrent WSV heeft van de nummer 4 verloren en zijn wij officieel kampioen.

Peatminers VSE – Stars ’84 VSE -> 99-38
De dames van Peatminers hadden nog een derby op de planning staan. Namelijk een wedstrijd tegen de dames van Stars ’84 uit Vroomshoop. De dames in het groen wisten vaak de bal te bemachtigen en daarmee weer vele aanvallen op te zetten wat leidde tot de vele scores. Ook hadden de dames in het groen vele malen de vast breaks gevonden.

Arnhem Eagles V18 – Peatminers V18 -> 63-66
Afgelopen zaterdag moesten de meiden van U18 spelen tegen Arnhem Eagles. In het eerste kwart lukte het niet om een voorsprong op te bouwen. In de rust stonden de meiden ook achter met vier punten. In de tweede helft gingen we er weer vol voor, en dit keer met resultaat. De wedstrijd bleef spannend maar uiteindelijk hebben we gewonnen met 66 punten voor ons, tegen 63 punten voor de tegenstander.

Peatminers V12 1 – Uitsmijters X12 2 -> 52-2
De meiden begonnen met een stevige fullcourt defense. De tegenstander kwam daardoor niet of nauwelijks in de buurt van de basket. Pas in de vierde periode maakten ze hun eerste score. Toen was het inmiddels al 30-2. De meiden speelden ook aanvallend sterk. Er werd goed naar elkaar gekeken en gepasst. In de tweede helft lieten de dames de press varen en kregen ze veel ruimte voor de fastbreak. Die werd een aantal keren goed uitgespeeld. Halverwege de zesde periode was het verschil 50 punten (52-2) en dat was gelijk de officiële eindstand.

Overige uitslagen:

Peatminers X16 – Amical X16 -> 22-54
Peatminers X14 1 – TONEGO ’65 X14 1 -> 108-20
Peatminers X12 3 – Uitsmijters X12 1 -> 25-42

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›