4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO wint van Vroomshoopse Boys in matige Twenterandderby

VRIEZENVEEN - DETO mocht zaterdag na vier verliesbeurten op rij eindelijk weer een driepunter noteren. In een erg matige wedstrijd waarin DETO iets beter omging met de kansen trok de ploeg van Jos van der Veen aan het langste eind en stapte na 90 minuten met een verdiende 2-0 stand van het eigen veld.
Onder prima weersomstandigheden werd er om 14.45 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Beltman uit Rijssen. De ziekenboeg van DETO was deze week weer leeggestroomd want alleen Wybe Kram en Tom Smoes ontbraken nog op het wedstrijdformulier wegens blessures. Daarnaast was Qays Shayesteh deze wedstrijd geschorst. Rene Nijhof en Lars Reekers waren deze middag de uitstekende vervangers.

Langs de kant was niet te zien dat deze wedstrijd geldt als een soort van derby want met name het eerste kwartier was er vrijwel niets te beleven en werd er erg tam gespeeld. Beide ploegen hadden moeite met het droge en hobbelige veld waardoor er van goed voetbal geen sprake kon zijn. De eerste grote kans voor DETO kon pas in de 21e minuut genoteerd worden toen Kevin Aman een voorzet op maat afleverde bij Lesley Nahrwold die de bal in één keer op de pantoffel nam, echter hierbij iets te hoog mikte waardoor dit voor de Boys goed afliep. Aan de andere kant moest Anthony van Zaltbommel kort daarna vol aan de bak na een hard schot van Ramon de Jong dat hij ternauwernood over de lat kon werken.

DETO kreeg in de eerste helft nog een handvol kleine mogelijkheden, maar o.a. Lars Reekers en Coplan Soumaoro misten de nauwkeurigheid. Grootste kans in de eerste helft was voor de gasten uit Vroomshoop. Ramon de Jong kon kort voor rust alleen doorgaan richting Van Zaltbommel, omspeelde deze, echter twijfelde vervolgens iets te lang waardoor er door de DETO defensie nog net op tijd geruimd kon worden en de rust bereikt werd met een 0-0 stand op het bord.

Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft besluit DETO trainer Jos van der Veen om het roer enigszins om te gooien en brengt spits Kevin Peppels voor middenvelder Lars Reekers waardoor Lesley Nahrwold “op 10” gaat spelen. Deze omzetting levert 5 minuten later al de 1-0 voorsprong op voor de thuisploeg. Rechtsback Rene Nijhof haalt op fraaie wijze de achterlijn en levert een perfecte voorzet af op het hoofd van invaller Peppels die onberispelijk de bal in de hoek buiten bereik van doelman Sickman kopt: 1-0.

Hierdoor is de wedstrijd opengebroken en moet Vroomshoop meer naar voren spelen om nog zicht te krijgen op een beter resultaat. Dit levert de thuisploeg meer ruimte op en daardoor komen er in het laatste kwartier nog een aantal prima mogelijkheden voor DETO echter de kansen van Peppels (een hakje achter standbeen langs) en Aman (schot op de paal) leiden niet tot een vroegtijdige beslissing in de wedstrijd.

Ook Vroomshoop is nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Van Zaltbommel en heeft lang uitzicht op de gelijkmaker, echter deze valt gelukkig voor DETO niet. Beste mogelijkheid voor de gasten was voor Ernst Jan Heideman die vrij kon inschieten, echter zijn schot gaat over het DETO doel. Het duurt tot de 88e minuut voordat DETO de wedstrijd in het slot gooit. Een vrije trap van Coplan Soumaoro gaat over een aantal stations richting Kevin Peppels die Frank Smit vervolgens vrij voor het doel zet. Komend vanaf de rechterkant schiet Frank de bal keihard door de benen van doelman Sickman in het net en beslist hiermee definitief de wedstrijd: 2-0. De score had nog hoger kunnen oplopen als scheidsrechter Beltman de bal in de allerlaatste minuut op de stip had gelegd, nadat Frank Smit kort werd vastgehouden in de zestien en daarbij in kansrijke positie omviel. Helaas voor DETO werd anders beslist en eindigde de wedstrijd uiteindelijk met de 2-0 eindstand in deze matige Twenterandderby die deze middag eigenlijk geen moment het predicaat derby verdiend heeft.

DETO was in deze wedstrijd net even scherper in de afronding dan Vroomshoopse Boys en stapte daarom verdiend als winnaar van het veld. Het is de hopen dat deze winstpartij de opmaat is naar een mooie slotserie in de competitie want het is zaak voor DETO om tijdig “in de flow” te komen richting de nacompetitie, te beginnen volgende week als DETO opnieuw een thuiswedstrijd speelt. Zaterdag 21 april is DETO naaste achtervolger SDV Barneveld te gast op Sportpark “Het Midden”.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand-Vroomshoopse Boys :
Scoreverloop:
60e min. 1-0 Kevin Peppels
88e min. 2-0 Frank Smit
Gele kaarten: Mark Koetsier, Koen Fleer, Lars Reekers (DETO) en Lars Scholten en Ramon Bolks (Vroomshoopse Boys)
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Dhr.G.J. Beltman
Assistent-scheidsrechters: Dhr. G.J. ten Pas en J.W.H.M. van Otten
Toeschouwers: 350

Opstelling DETO Twenterand :
Anthony van Zaltbommel, Rene Nijhof, Maarten Booijink, Koen Fleer (75. Frank Koppelman), Hans Matti, Lars Reekers (55. Kevin Peppels), Coplan Soumaoro, Frank Smit, Mark Koetsier, Lesley Nahrwold (89. Stef Reekers), Kevin Aman
Opstelling Vroomshoopse Boys:
Tim Sickman, Jordy Brinkman, Ramon Bolks, Rutger Schrijver, Lars Scholten, Robert Veld, Leon Dogger, Harald Kivits, Ramon de Jong, (76. Ernst Jan Heideman), Jos Hutten en Juliën Derks
DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›