4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia laat dure punten liggen

VRIEZENVEEN - Om los te komen van de één na laatste plek op de ranglijst moest er gewonnen worden in Hardinxveld-Giessendam van Vriendenschaar. Onder een stralend zonnetje begon Amicitia sterk en gemotiveerd aan de wedstrijd.

Na 10 minuten stond een 0-6 voorsprong voor Amicitia op het scorebord. Vriendenschaar herpakte zich en kwam terug naar een 6-10 ruststand. Trainer/coach Ruben Burchartz gaf in de rust aan om de druk erop te houden, om voldoende afstand te houden van de tegenstander.

Vriendenschaar kwam echter beter uit de kleedkamer en na 10 minuten spelen in de tweede helft is de thuisploeg terug naar 9-11. Een tijdje later stond zelfs een gelijke stand op het scorebord, na 2 strafworpen voor de tegenstander; 11-11. De Toyota Klaas Drent formatie zette weer aan en liep uit naar 13-15, maar kort daarna kwam Vriendenschaar toch weer terug naar 15-16 met nog 5 minuten te gaan.

In de spannende slotfase kon Amicitia het verschil niet maken en zag de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam langszij komen; 16-16 in de laatste minuut. Met nog 20 seconden te gaan had Amicitia nog 2 schotkansen die er helaas niet ingingen. Amicitia liet dure punten liggen en blijft hierdoor samen met Vriendenschaar staan op een gedeelde 7e plek op de ranglijst.

De enige supporter uit Vriezenveen, in dit geval de voorzitter, moest teleurgesteld beginnen aan de lange thuisreis. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen nummer laatst, KVZ uit Zutphen op het programma. Aanvang 15.30 uur. Voorafgaand speelt Amicitia 2 ook tegen KVZ 2. Helaas verloor het tweede haar wedstrijd tegen koploper Dalto.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›