4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO Twenterand kansloos in Dronten

DRONTEN - Een gehavend DETO leed zaterdagmiddag een terechte nederlaag tegen ASV Dronten. Door ziekte en blessures waren de personele problemen groot voor het trainersduo Van der Veen en Hoevenberg. De 2-0 achterstand bij rust leek nog geen onoverkomelijke zaak, maar de eindstand van 5 tegen 1 sprak boekdelen.

Onder meer dan mooie weersomstandigheden kon er zaterdag gevoetbald worden in Dronten. De ziekenboeg bij DETO raakt steeds voller en hoewel dat geen excuus mag zijn voor het team en de trainers, spelen deze personele problemen in de achterste linie wel degelijk een rol in deze fase van de competitie. Wybe Kram en Tom Smoes kampen met knieklachten. Hans Matti was ziek en Koen Fleer stond wel bij de reserves op het wedstrijdformulier maar zou alleen invallen als het niet anders kon. Aanvaller Frank Smit speelde deze middag noodgedwongen een deel van de wedstrijd rechtsback.

Vanaf de aftrap maakt ASV Dronten duidelijk dat het voor drie punten ging deze middag. DETO daarentegen had moeite om het normaal zo goed verzorgde combinatievoetbal op de mat te leggen. De eerste tegenslag kreeg DETO te verwerken in de 11e minuut. Stan Nijhuis blokte een bal bij de achterlijn en blesseerde zich zodanig, dat hij niet verder kon, waardoor Kevin Peppels, op de bank begonnen, alsnog de trainer mocht proberen te overtuigen dat hij een basisplaats waardig is. In de 35e minuut had hij alle pech van de wereld. Na een dieptepass vanuit het middenveld belandde Peppels inzet op de paal. ASV Dronten had daarvoor ook al een aantal kansen onbenut gelaten. In de 40e minuut was wel raak voor Dronten. Kevin van der Vlag schiet de 1-0 binnen en diep in de extra tijd van de eerste helft is het wederom van der Vlag die de 2-0 liet aantekenen uit een vrije schop. Hieraan ging een handsbal vooraf van DETO keeper Anthony van Zaltbommel.

In de rust dan toch een noodgedwongen wissel. Maarten Booyink, ook al niet honderd procent fit begonnen aan de wedstrijd, wordt vervangen door Koen Fleer. De tweede helft is nauwelijks vijf minuten oud, als opnieuw Keven van der Vlag 3-0 scoort na een uitgekiende pass. Even komt er een sprankje hoop als Kevin Aman in de 57e minuut uit een combinatie met Lesley Nahrwold de 3-1 binnen knalt, maar zes minuten later maakt van der Vlag zijn vierde goal van deze middag en is daarmee de gevierde man aan Dronten zijde. Met 4-1 op het scorebord is de wedstrijd gespeeld. In de 87e minuut wordt het zelfs nog 5-1 uit een perfecte vrije schop in de kruising door Chris van Maanen. Bij DETO maakte Mart Netters als jongeling van nog maar zestien jaar zijn debuut in de hoofdmacht van DETO. Hij mocht tien minuten voor tijd invallen voor Qays Shayesteh.

De verwachting is dat de komende week een aantal van de geblesseerden weer wedstrijdfit zijn, zodat de komende wedstrijden weer op volle sterkte kan worden gestreden om de punten en met een goed gevoel de strijd in de nacompetitie kan worden aangegaan.

Wedstrijdgegevens ASV Dronten – DETO Twenterand :
Gele kaarten: Qays Shayesteh, Anthony van Zaltbommel (DETO)
Scheidsrechter: Dhr. G.W.R. Poffers
Assistent-scheidsrechters: Dhr. V. Haarnack en S. Dorsthorst

Scoreverloop:
40e min. 1-0 Kevin van der Vlag
45+3 min. 2-0 Kevin van der Vlag
50e min. 3-0 Kevin van der Vlag
57e min. 3-1 Kevin Aman
63e min. 4-1 Kevin van der Vlag
87e min. 5-1 Chris van Maanen

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, René Nijhof, Coplan Soumaoro, Frank Smit, Qays Shayesteh (80e Mart Netters), Stan Nijhuis (11e Kevin Peppels), Lesley Nahrwold, Kevin Aman, Lars Reekers, Maarten Booyink (46e Koen Fleer), Mark Koetsier
Opstelling ASV Dronten:
Eser Elmali, Laurens Brouwer, Rik Breemhaar, Chris van Maanen, Tibor Liska ( 68e Ingmar Koster ), Vincent ter Burg, Jodi de Boer ( 74e Ricardo Talu ), Martijn Timmer, Jeroen van der Meer, Kevin van der Vlag en Lucky Akot.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›