4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Geen ticket Toto KNVB beker voor DETO

ARNHEM/VRIEZENVEEN - DETO is woensdagavond op bezoek geweest in Arnhem voor de kwartfinale van de districtsbeker Oost bij zondag derdeklasser MASV. Deze ploeg staat onder leiding van oud-prof Jhon van Beukering en had in de aanloop naar deze kwartfinale al een hele rij hoger spelende tegenstanders uitgeschakeld waaronder o.a. Nunspeet. Speciaal voor deze kwartfinale wedstrijd, waarbij winst recht geeft op een ticket voor deelname aan de Toto KNVB beker van volgend seizoen, had Van Beukering de oud-profs van Vitesse Nicky Hofs en Tim Cornelisse (samen goed voor meer dan 700 wedstrijden in de Eredivisie) van stal gehaald (in dit geval uit het 3e elftal) omdat zijn elftal een waslijst aan schorsingen en blessures kende. Ook DETO kon niet compleet aan dit duel beginnen vanwege blessures en schorsingen. Zo ontbrak het centrale duo Maarten Booijnk en Koen Fleer en ook linksback Hans Matti was nog niet fit genoeg om te spelen. Trainer Jos van der Veen had daarnaast zijn aanvallers Kevin Aman en Frank Smit op de bank geposteerd bij de aftrap.

Kort voor achten betraden beide ploegen onder luid Arnhems vuurwerk het sfeervolle hoofdveld van MASV waar ongeveer 500 bezoekers (!), voornamelijk Arnhemmers, zich verzameld hadden, om te kijken of de stuntploeg c.q. reuzendoder van Jhonny van Beukering ook DETO aan de zegekar kon binden. De openingsfase van de wedstrijd was voor de bezoekers die de Arnhemse formatie veel achter de bal aan lieten lopen, echter verzuimden zelf gevaarlijk te worden. Maar ook MASV liet zich niet onbetuigd en was vooral een aantal keren gevaarlijk met schoten uit de tweede linie. Verder waren er opvallend veel overtredingen van de thuisploeg welke het spel van DETO niet ten goede kwamen, echter de scheidsrechter hield de gele kaarten in de eerste helft op zak.

In de tweede helft kwamen zoals verwacht Kevin Aman en Frank Smit binnen de lijnen om op die manier meer gevaar te stichten in de zestien van MASV. Zij vervingen John Fraterman en Kevin Peppels die beiden een onopvallende eerste helft speelden. Met de komst van Aman op de linkervleugel werd direct gevaar gesticht want Kevin kwam een aantal keren prima door over links, waarbij echter de voorzetten keer op keer (net) niet tot doelpunt konden worden gepromoveerd stilgelegd vanwege krampgevallen bij MASV en ook vanwege het bij vlagen intimiderende publiek, dat moest stoppen met het continu afsteken van (zwaar) vuurwerk.

Een belangrijk moment in de tweede helft was het neerhalen van Frank Smit binnen de beruchte lijnen, echter scheidsrechter Wendling had het niet goed gezien en legde de bal op de rand van de zestien in plaats van op de penaltystip. De harde vrije trap van Soumaoro ging net over de deklat van het MASV doel. Een dieptepunt in de tweede helft waren een aantal Arnhemse toeschouwers die het nodig vonden om Coplan Soumaoro uit te joelen met allerlei vreemde geluiden. Iets wat op en rondom een voetbalveld (en overigens in alle andere denkbare situaties) niet thuis hoort.

Met het verstrijken van de tijd gingen de Arnhemmers geloven in de zoveelste stunt en deden er met behulp van het luidruchtig aanwezige publiek alles aan om zo goed en zo kwaad als het ging het laatste fluitsignaal te halen om zodoende aanspraak te maken op een strafschoppenserie. Die serie kwam er. Nadat er in de ogen van de DETO supporters veel te weinig tijd werd bijgetrokken vanwege de talrijke blessurebehandelingen werd de wedstrijd bij een brilstand afgefloten na 94 minuten.

Daarna liep de spanning op en maakten de teams zich op voor de penaltyserie aan de kant van de MASV kantine waar het Arnhemse publiek zich ondertussen het bier liet smaken langs het veld en het vuurwerk maar weer eens werd aangestoken…. Nadat beide teams 5 strafschoppen hadden genomen stond er een 3-3 stand op het bord, waarna de spanning nog verder opliep. Helaas voor DETO stopte doelman Van Driel van MASV de eerstvolgende hard ingeschoten strafschop van Lars Reekers. Tim Cornelisse kon vervolgens de thuisclub naar de volgende ronde (en indirect naar de Toto Cup) schieten en deed dit onberispelijk waardoor ook DETO eraan moest geloven in Arnhem en zo met 4-3 verloor in de strafschoppenserie. Een nederlaag die DETO aan zichzelf had te wijten omdat de ploeg de kansen die het kreeg, niet benutte en geluk ontbeerde.

Wedstrijdgegevens MASV-DETO Twenterand:
Eindstand 4-3 na strafschoppen
Scoreverloop penaltyserie namens DETO: 0-1 Aman, Smit gemist, 2-2 Shayesteh, Soumaoro 3-3, Nahrwold gemist, Lars Reekers gemist.
Gele kaarten: Tom Smoes (DETO), Esen Gurbuz, Davy van der Kolk en Jaimy Vahlkamp (MASV)
Scheidsrechter: Dhr. K.H. Wendling
Assistent-scheidsrechters: Dhr. D.G.M. Winkel en B.M. Seegers
Toeschouwers: 500

Opstelling DETO:
Roberto Stopel, Rene Nijhof, Wybe Kram, Mark Koetsier, Stan Nijhuis, Tom Smoes, Qays Shayesteh, Lesley Nahrwold, Coplan Soumaoro, John Fraterman (46. Kevin Aman), Kevin Peppels (46. Frank Smit)
Opstelling MASV:
Raymond van Driel, Davy van der Kolk, Orveo Ubbergen, Tim Cornelisse, Marc Comans, Moussa Hamdaoui, Shiwan Hamdaziz, Jaimy Vahlkamp (Max van Meeteren), Nicky Hofs (Danny Hessing), Dwayne Grot, Esen Gurbuz (Anthony Vogelaar)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›