4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

BV Peatminers boekt weer goede resultaten

VRIEZENVEEN - Afgelopen weekend had BV Peatminers weer veel thuiswedstrijden op het programma staan. De teams lieten mooie dingen op het veld zien, wat veelal heeft geresulteerd tot winst. Even een rondje langs de velden.

Peatminers V12 1 – Peatminers X12 1 -> 70-68
In de tweede onderlinge ontmoeting tussen de jongens en de meisjes begonnen beide teams sterk. De jongens zijn op jacht naar het kampioenschap en dat was te merken. Met veel energie in de defense maakten ze het de meiden erg lastig. Toch bleven de meiden in de eerste twee perioden knap in het spoor van de jongens (13-14). De twee volgende perioden was de organisatie bij de meiden zoek. De jongens bleven geconcentreerd spelen. Het team passte goed rond en ze vonden zo vaak de ruimte om te scoren. Zo pakten ze een ruime marge bij rust, 17-33. Na de rust waren de meiden beter bij de les. Maar ze konden geen vuist meer maken tegen het snelle spel van de jongens. De jongens pakten zo een belangrijke overwinning op weg naar het kampioenschap!

Peatminers V16 – BV Wyba V16 -> 122-13
Het werd aan het begin van de wedstrijd al wel duidelijk dat de meiden van Peatminers wat sterker waren en het eerste kwart eindigde dan ook in 26-2. Peatminers lieten mooie acties zien en de rest van de wedstrijd ging voor hun dan ook heel goed. De meiden lieten zien dat de tegenpartij geen punten werden gegund en de wedstrijd eindigde dan ook met 122-13.

Peatminers V18 – Give and Go V18 1 -> 90-43
De eerste wedstrijd in Aalten was een spannende pot. Dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. In het begin van de wedstrijd liet Peatminers gelijk zien dat ze wilden winnen. Ze pakte een voorsprong in het eerste kwart (28-12). Die voorsprong hebben ze verder voorgezet in de rest van de wedstrijd.

Peatminers VSE – S.V.Z.W. VSE 2 -> 78-37
Afgelopen zaterdag kwamen de dames van S.V.Z.W op bezoek. Het eerste kwart liepen de teams gelijk op met steeds voor Onze dames van Peatminers een kleine voorsprong. Met een paar kleine veranderingen werd deze voorsprong steeds maar groter in het voordeel van Peatminers. Na het derde kwart konden de dames de wedstrijd rustig uitspelen ondanks de overbodige weerstand die de uitploeg gaf.

Minitoernooi Jugglers
Beide teams van Peatminers speelden in Enschede in poule 2. Op het programma stond afgelopen zaterdag dus weer een aflevering 'de jongens tegen de meisjes'!

De jongens konden eerst warmdraaien tegen Jugglers. Dat leverde een keurige overwinning op. De meisjes pakten tegen Kikkers een afgetekende overwinning (10-2). De onderlinge strijd ging lang gelijk op, maar de meiden deden er een schepje bovenop. Met 13-8 pakten ze zo hun tweede win van de dag.

De jongens verloren daarna van Isala, maar herstelden zich tegen Kikkers. Met sterk samenspel stelden zo hun plek in poule 2 veilig. De meiden deden tegen Jugglers wat er van ze verwacht werd. Tegen Isala namen de meiden brutaal de leiding. De meiden lieten de touwtjes echter vieren en de tegenstander profiteerde en pakte de winst.

Overige uitslagen:
Peatminers MSE 1 – TONEGO ’65 MSE 1 -> 20-0
Peatminers X12 3 – The Jugglers X12 1 -> 33-27
Peatminers X16 – The Valley Bucketeers X16 -> 34-75
Peatminers X14 – Pluto X14 -> 37-30

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›