4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia speelt kraker tegen Mid-Fryslân

VRIEZENVEEN - Voor de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie stond de korfbalwedstrijd tegen Mid-Fryslân uit Grou op het programma. Bij winst van de Friezen zouden ze het kampioenschap in Vriezenveen kunnen vieren. De Oranjekragen waren echter van plan om zich niet zomaar gewonnen te geven, dus was er goede hoop op een mooi resultaat. Uitpuilende tribunes in de Stamper te Vriezenveen, met fans van beide partijen, een enthousiaste speaker, ondersteund met opzwepende muziek; alle ingrediënten voor een geanimeerde korfbalavond.

De eerste drie doelpunten werden gescoord door een ontketend Amicitia dat gemotiveerd en fel aan de wedstrijd begon. De Friezen herpakten zich echter en kwamen beter in hun spel, de wedstrijd kantelde en de partijen gingen gelijk op naar 5-5. Een zwakke fase van de thuisploeg zorgde ervoor dat de Friezen een gat kon slaat: 5-10. De Toyota Klaas Drent formatie kon het gat een beetje dichten en stond met rust naar een 8-11 achterstand te kijken.

De ploeg van trainer/coach Ruben Burchartz wist na de korfwissel onvoldoende in het spoor te blijven van de Grouwsters en het lukte de oranjekragen niet om het gat geheel te dichten. Amicitia probeerde onder aanmoediging van het trouwe publiek nog om even extra gas te geven en dat bleef niet zonder resultaat. Via een tussenstand van 13-21 werd door hard werken een stand van 15-21 bereikt.

Helaas voor Amicitia kwamen de Friezen in de kampioensflow en waren ze niet meer te stoppen. Via 16-23 stootten ze door naar een eindstand van 17-25. Na het eindsignaal vierden de Friezen hun terechte overwinnings- en kampioensfeest. Mid-Fryslân toonde zich de sterkste in deze competitie en is de terechte kampioen.

Bas Drent, die met volle passie en inzet voor de geschorste Dick Schipper speelde, kende een onfortuinlijk slot van de wedstrijd. In de tweede helft viel hij uit met een vervelende enkelblessure met als gevolg een gipsvoet in de late zaterdagnacht.

Het tweede team van Amicitia heeft haar wedstrijd tegen Ritola op overtuigende wijze gewonnen. Eindstand 21-16.

Na een enerverend zaalseizoen, waarbij Amicitia duidelijk heeft laten zien dat ze thuis -horen in de overgangsklasse, volgt nu de overgang naar het veldseizoen. Ook daar staan weer de nodige mooie wedstrijden op het programma, waar hard gestreden zal moeten worden om de punten. Zaterdag 31 maart (Paasweekend) start het veldseizoen met een thuiswedstrijd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›