4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Zakelijke driepunter voor DETO in Kampen

KAMPEN - DETO speelde deze week na de doordeweekse bekeroverwinning op Sparta Nijkerk ook het tweede duel buiten Vriezenveen. In Kampen werd op Sportpark “De Venen” aangetreden tegen de plaatselijke KHC.
Met temperaturen die een graad of 25 hoger lagen ten opzichte van een week eerder, werd er rond half drie afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Assink. DETO begon goed combinerend aan de wedstrijd en schiep zich tal van mogelijkheden op het Kampense kunstgras.

Grootste kans was in de beginfase voor Kevin Aman die alleen op het doel afgaand licht werd aangetikt, goed doorging, echter de bal net naast het KHC doel schoot. Kort daarna was Frank Smit dichtbij de 0-1, echter zijn kopbal werd prachtig uit het doel getikt door doelman Justin Bruins. Rond de 20e minuut werd de eerste kans voor KHC genoteerd waarbij DETO doelman Van Zaltbommel uitstekend redde met zijn voet. Uit de tegenstoot combineerde DETO op goede wijze richting het zestienmetergebied van Kampen. Lesley Nahrwold gaf uiteindelijk een fraaie steekpass richting Kevin Peppels, die zag dat Frank Smit in nog betere positie stond, waarna Frank de bal onberispelijk in het KHC doel schoot: 0-1.

KHC leek even later op gelijke hoogte te komen, maar de scheidsrechter had goed gezien dat hier een forse overtreding op DETO doelman Van Zaltbommel aan vooraf ging, zodat het feestje niet doorging. In het vervolg van de eerste helft waren er nog een handvol goede DETO kansen te noteren, echter deze werden niet verzilverd waardoor de ploeg zich onvoldoende beloonde na een goede eerste helft en slechts met een 0-1 voorsprong ging rusten waar men eigenlijk de wedstrijd al had moeten beslissen.

Na de rust zagen we een wat agressiever KHC, maar veel mogelijkheden leverde dit niet op voor de thuisploeg. DETO was in deze fase wel wat minder dominant dan in de eerste helft. Na een snelle omschakeling in de 57e minuut werd Kevin Peppels gezocht. Deze speelde zich op fraaie wijze vrij op de rand zestien en schoot de bal hard, hoog en onhoudbaar voor de KHC doelman in het dak van het doel: 0-2. Met nog 20 minuten op de klok moest Koen Fleer noodgedwongen naar de kant met een hamstring blessure. Zijn vervanger was Qays Shayesteh. Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, leverde een van de spaarzame KHC aanvallen een penalty op voor de thuisclub. Jeffrey de Nooijer pakte het cadeautje dankbaar uit en maakte zo de wedstrijd nog onnodig spannend met nog een aantal minuten te gaan: 1-2. Echter DETO speelde de wedstrijd vervolgens zakelijk uit en pakte met deze 1-2 overwinning toch de drie punten en blijft hierdoor volop in de race bovenin de 1e klasse D.

Wedstrijdgegevens KHC Kampen - DETO Twenterand
Scoreverloop:
20e min. 0-1 Frank Smit
57e min. 0-2 Kevin Peppels
89e min. 1-2 Jeffrey de Nooijer (pen.)

Gele Kaarten: Burak Alp, Durk van der Leest (KHC)
Rode Kaarten: Geen.

Scheidsrechter: Dhr. F. Assink
Assistent-scheidsrechters: Dhr. M.T. de Leest en D. van Leussen.
Toeschouwers: 200.

Opstelling DETO Twenterand :
Anthony van Zaltbommel, Koen Fleer (69. Qays Shayesteh), Cpolan Soumaoro, Frank Smit, Mark Koetsier, Lesley Nahrwold, Kevin Aman (83. Rene Nijhof), Hans Matti, Wybe Kram©, Maarten Booijink, Kevin Peppels
Opstelling KHC:
Justin Bruins (46. Roy van Dijk), Jarron de Lange, Nick Notrot, Talha Ozen, Burak Alp (69. Jorian Wellenberg), Karim Gabara, Brenn de Lange, Jeffrey de Nooijer, Kevin Isodora (46. Mitchell Hooisma), Durk van der Leest, Romano Luhukay.
DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›