4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

SDO D1 kampioen

WESTERHAAR - Afgelopen zaterdag speelde SDO D1 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Het was een erg belangrijk duel voor de Westerhaarders, want de ploeg was bij winst kampioen. De ploeg van Anno Sportel en Henk Jan Otten nam het thuis op in sporthal ‘De Klaampe’ tegen de nummer 3 van de competitie, Rigtersbleek D1. Vorige week speelden de twee teams ook tegen elkaar. Toen won SDO na een ware thriller, met 7-8. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Het vele publiek dat op de wedstrijd af was gekomen, zag dat de ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd waren. Na 5 minuten was het 1-1. Daarna nam SDO het heft in handen. De Oranjehemden gaven de Enschedeërs een lesje effectiviteit, de kansenverhouding was redelijk gelijk, maar SDO wist haar kansen af te ronden, en Rigtersbleek niet. Daardoor kon de thuisploeg uitlopen naar 4-1. In het laatste deel van de eerste helft vergrootte SDO D1 de voorsprong nog verder. Hierdoor kon de ploeg gaan rusten met de comfortabele tussenstand van 6-1.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet door de coach, om te zorgen dat het kampioenschap binnen gehaald zou worden. Het strijdplan dat in de rust besproken was, werd goed uitgevoerd. Rigtersbleek wist wel meteen de 6-2 te maken, maar daarna was het SDO dat heer en meester was. De ploeg liep met goed spel uit naar 9-2. Dit was de beslissing in de wedstrijd. Rigtersbleek was niet meer bij machte om het gat te dichten. De Westerhaarders speelden als ware kampioenen. In het restant van de wedstrijd konden de SDO’ers lekker genieten van de sfeer in de sporthal.

Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot bij een 12-4 eindstand, barstte er een feestje los. SDO D1 was kampioen! Dit werd gevierd met de supporters. De spelers, speelsters en de staf kregen een medaille en ook nog een leuk cadeau van de ouders. Daarna was er nog patat, een snack en frisdrank voor de kampioenen. Een leuke bijkomstigheid was, dat de ploeg ’s middags ook nog het team van de week was bij de wedstrijd van SDO 1. Een super gave dag dus voor de ploeg.

Het kampioenschap is een beloning voor het harde werken en de ontwikkeling die de ploeg door heeft gemaakt dit seizoen. Nu gaat de ploeg, gesponsord door Dierenartsen Vroomshoop, zich voorbereiden op het veldseizoen. Ook hier wil de ploeg een gooi doen naar het kampioenschap. Via deze weg wil de ploeg alle supporters bedanken voor hun steun.
SDO 2 verliest nipt van Achilles 2
De Oranjehemden waren klaargestoomd voor de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen, de wedstrijd tegen Achilles 2, een gelijkwaardige tegenstander voor SDO. Bij winst konden de Westerhaarders twee plekken stijgen en als zesde eindigen.

De SDO’ers begonnen de wedstrijd vol goede moed en tot de rust ging het gelijk op tussen de twee partijen. De ploegen gingen met een 6-6 tussenstand rusten. Na rust ging het weer lang gelijk op, totdat Achilles het mandje gevonden en uit kon lopen naar 9-12. SDO 2 probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd maar de ploeg kon het gaatje niet meer dichten. Eindstand SDO 2 – Achilles 2 12-14

SDO 2 is gegroeid als ploeg en gaat vol vertrouwen het tweede gedeelte van de veldcompetitie in.

SDO 1 verliest en degradeert
Afgelopen zaterdag speelde SDO haar laatste wedstrijd van het seizoen. Topploeg Achilles uit Almelo kwam op bezoek. Beide ploegen hadden belangen bij de winst vandaag, Achilles kon de punten goed gebruiken in de strijd om promotie en SDO kon degradatie voorkomen door de punten te pakken. Het vorige duel tussen de twee ploegen werd gewonnen door Achilles met 32-12. SDO wist dat het niet makkelijk zou worden, maar hoopte wel op een stunt.

In de beginfase van de wedstrijd wisten beide ploegen meteen tot scoren te komen, na een paar minuten stond het 1-1. Daarna was het Achilles dat een gaatje sloeg naar 1-5. SDO kon hier niet genoeg tegenover zetten. Via de tussenstand 2-6, liepen de bezoekers uit naar een 3-10 ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Achilles was de betere ploeg en dit was terug te zien in het scoreverloop. Na 10 minuten in de tweede helft was het 4-14. In het laatste deel van de wedstrijd herpakte SDO zich enigszins, maar kwam nooit meer in de buurt van de bezoekers. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Margreet Nijboer een publiekswissel en een staande ovatie. Ze stopt tijdelijk met korfballen, maar hoopt volgend seizoen terug te keren. Eindstand SDO – Achilles 8-20

Door deze nederlaag is SDO nu officieel gedegradeerd uit de derde klasse. Daardoor zal de ploeg volgend jaar weer uitkomen in de vierde klasse. Nu gaat de ploeg zich voorbereiden op het tweede deel van de veldcompetitie, waar de ploeg in de middenmoot staat in de vierde klasse en naar boven wil kijken. Via deze weg willen de Oranjehemden het vele publiek dat steeds aanwezig was bij de thuiswedstrijden bedanken voor hun steun.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›