4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO Twenterand verrast Sparta Nijkerk en is kwartfinalist in de districtsbeker

VRIEZENVEEN - Dinsdag 6 maart werd op het mooie sportpark “De Ebbenhorst” de achtste finale in de districtsbeker gespeeld tussen hoofdklasser Sparta Nijkerk en eerste klasser DETO Twenterand.
Het elftal van DETO was deze avond op een aantal plaatsen noodgedwongen gewijzigd. Zo ontbraken Wybe Kram (werk), Qays Shayesteh (ziek) en Koen Fleer (geschorst) en stond net als in alle vorige bekerwedstrijden Roberto Stopel in het doel in plaats van Anthony van Zaltbommel.

Vanaf de aftrap was direct duidelijk dat DETO ondanks de genoemde personele wijzigingen naar Nijkerk was gekomen om een ronde verder te komen in de beker. De ploeg speelde met vertrouwen en flair en zocht in de beginfase regelmatig brutaal de aanval. Echter de eerste levensgrote kans van de wedstrijd was voor de gastheren. Het was Sparta aanvaller Frank Heus die vrijstaand voor het doel de bal naast het DETO doel werkte waar iedereen de 1-0 verwachtte. Nadat de wedstrijd in het eerste kwartier redelijk gelijk opgaand was, brak DETO vrijwel uit het niets de score open. Stan Nijhuis als stand-in voor Koen Fleer verzond een schitterende lange pass “op de stropdas” van Frank Smit die de bal in een vloeiende beweging voor het doel bracht, waarna Kevin Peppels deze beheerst tegen de touwen schoot: 0-1.

Daarna was het een fase in de wedstrijd waarin Sparta Nijkerk de druk wat opvoerde, maar tot echte grote kansen kwam het niet. In de 31e minuut leek de wedstrijd in evenwicht te komen, echter het rake schot van wederom Frank Heus werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van een andere Sparta aanvaller. Vervolgens werd de rust bereikt met de 0-1 stand op het bord.

Na de thee werd de druk door de thuisploeg zoals verwacht verder opgevoerd op jacht naar de gelijkmaker, echter gelukkig voor DETO viel die niet en leverde de aanvalsdrang van Sparta diverse gevaarlijke counters op van DETO. In de 53e minuut werd Kevin Peppels gelanceerd, ging alleen op doelman Fabian Bouwman af maar werd last-minute onreglementair gestuit door Jorrit Fiegen waarna de goed leidende scheidsrechter Wenneker naar de stip wees en de zondaar bestrafte met een gele kaart. Echter de zwak ingeschoten penalty door Frank Smit werd een eenvoudige prooi voor de 43-jarige (!) geroutineerde doelman Fabian Bouwman die hiermee zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Sparta, waarbij 4 keepers langdurig uit de roulatie zijn door blessures had derhalve haar keeperstrainer Fabian Bouwman in het doel geposteerd deze avond. Even later was het wederom Kevin Peppels die als een duveltje uit een doosje opdook voor Bouwman na een voorzet maar de bal net niet genoeg met z’n grote teen raakte om deze binnen te werken. Zo bleef het 0-1 en bleef Sparta jagen op de gelijkmaker. Met nog 20 minuten op de klok was het vervolgens Sparta wat de klok sloeg, maar de thuisploeg was vaak te gehaast en onnauwkeurig in de afwerking voor het doel.

In de hectische slotfase waarin ongeveer 7 minuten extra tijd werd bijgeteld en DETO nog twee maal wisselde hield de ploeg het doel schoon en stapte zo verrassend als winnaar van het veld.

Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstander wordt in de kwartfinale. Er zijn momenteel reeds 6 ploegen bekend die als mogelijke tegenstander in de koker gaan bij de loting: Berkum, DFS Opheusden, WHC, DZC’68, MASV.
De winnaars van de volgende ronde plaatsen zich automatisch voor het Amstel Cup toernooi van volgend seizoen.

DETO speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen KHC Kampen. Aftrap om 14.30 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›