4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

SDO moet zijn meerdere erkennen in Skunk

WESTERHAAR - Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 thuis in sporthal ‘De Klaampe’ tegen Skunk 1. De Westerhaarders hoopten vandaag punten te pakken in het duel met de studenten uit Nijmegen, om zo degradatie te ontlopen. De vorige wedstrijd tegen de Nijmegenaren werd vrij kansloos verloren, na een slechte start. Toch had de ploeg van Jan Nijkamp vertrouwen in een goede afloop.

SDO startte voortvarend aan de wedstrijd, de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. Niet veel later zat ook het tweede doelpunt erin, 2-0. Na de vakwissel duurde het een tijdje voordat het volgende doelpunt viel. SDO miste de nodige kansen en gaf Skunk zo de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Na 10 minuten was het weer gelijk, 2-2. In het tweede deel van de eerste helft ging het gelijk op. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. In de laatste minuut voor rust benutte een speelster van de bezoekers een vrije bal. Hierdoor gingen de studenten met een 6-7 voorsprong de kleedkamers om te rusten.

In het eerste deel na rust gaf SDO de wedstrijd weg. Skunk sloeg een gat naar 6-12. SDO liep achter de feiten aan en zag de winst door de vingers glippen. Er werd geprobeerd om de achterstand te verkleinen, maar dit lukte niet doordat de bezoekers mee bleven scoren. Het gaatje werd nooit kleiner dan 5 doelpunten verschil. Zo nam Skunk de punten mee naar huis. Einduitslag SDO – Skunk 12-19.

Weer geen punten dus voor de Oranjehemden. De ploeg had wel degelijk een kans vandaag, maar gaf de wedstrijd in een paar minuten weg. Na de wedstrijd bereikte de Westerhaarders het nieuws dat concurrent Blauw Zwart een punt had gepakt tegen RDZ. Hierdoor neemt SDO de rode lantaarn over van de Wierdenaren. Met nog 2 wedstrijden te gaan moet de ploeg minimaal 2 punten pakken om directe degradatie te ontlopen. Dit zal niet makkelijk worden, maar niets in onmogelijk. De ploeg hoopt te kunnen stunten tegen de topploegen RDZ en Achilles. De eerste kans is aanstaande zaterdag in Zeist als de ploeg daar speelt tegen RDZ 1. Deze wedstrijd begint om 16:30 uur.

SDO A1 verliest van Zwart Wit A1

Afgelopen zaterdag speelde SDO A1 thuis tegen Zwart Wit A1. SDO wilde de stijgende lijn van de afgelopen doortrekken. Na de overwinning vorige week tegen UNI A1, wilde het team van Gerard Fidom en Henk Jan Otten nu ook de ploeg uit Delden aan de zegekar binden. Door een aantal blessures aan de kant van de thuisploeg zat een groot deel van de C1 reserve.
In het begin van de wedstrijd nam Zwart Wit het initiatief. SDO zette hier te weinig tegen over. De bezoekers hadden lange aanvallen, met veel kansen en ook doelpunten. SDO had hier geen antwoord op en er miste wat overtuiging. Na een kwartier stond het 0-4. In het tweede deel van de eerste helft herpakte het team zich enigszins. Hierdoor liep Zwart Wit niet verder uit. Net voor rust rondde SDO nog een prima aanval af met een doelpunt, na goed werk van de dames onder de korf. Hierdoor was de ruststand 2-6 in het voordeel van de bezoekers.
Na rust probeerde SDO A1 het gaatje te dichten. Dit lukte helaas niet, ondanks dat de ploeg een stuk beter te spelen stond dan in de eerste helft. Er zat een stuk meer vuur in de wedstrijd. Na een kwartier was het 3-9. Ook mochten een aantal spelers/speelsters van de C1 invallen, stuk voor stuk prima inval beurten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was een mooi doelpunt van uit een schot na een prima diepe bal. Einduitslag SDO A1 – Zwart Wit A1 5-11.

Volgende week speelt SDO A1 de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. De ploeg speelt in Enschede tegen koploper Rigtersbleek A2 om 18:30 uur in de Patmoshal. De vorige wedstrijd tussen de ploegen werd na een boeiend duel gewonnen door de Enschedeërs met 14-15. SDO A1 hoopt te stunten met een overwinning op de titelkandidaat.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›