4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO Twenterand wint van AWC Wijchen en gaat door naar volgende bekerronde

VRIEZENVEEN - DETO Twenterand moest in het carnavalsweekeinde aantreden in de districtsbeker tegen zondag eersteklasser AWC uit Wijchen. Aangezien het hoofdveld deze zaterdag slecht bespeelbaar was in verband met de vorst, werd de wedstrijd gespeeld op kunstgras. AWC is voor DETO een onbekende tegenstander en de ploegen stonden dan ook voor het eerst in de geschiedenis tegenover elkaar. Op voorhand was de verwachting dat het een interessant duel zou worden want beide teams bivakkeren in de top van de eerste klasse. AWC was deze middag enigszins gehavend naar Vriezenveen afgereisd omdat men deze wedstrijd niet op deze zaterdag had verwacht en er in Wijchen en omgeving uiteraard volop carnaval wordt gevierd deze dagen. Ook DETO trainer Jos van der Veen had deze middag enkele wijzigingen in zijn basisteam doorgevoerd om zodoende enkele spelers rust te geven en anderen speelminuten.

DETO liet er in de beginfase van de wedstrijd geen gras over groeien en speelde vol op de aanval en probeerde een snel openingsdoelpunt te forceren. Echter ondanks dat men volop kansen creëerde ging de bal er niet in of stond de doelman van AWC in de weg. DETO speelde wat slordig en was niet scherp in de afwerking voor het doel. Grootste kans was er voor Frank Smit die een goede voorzet vanaf rechts niet kon binnenschieten omdat hij de bal helemaal verkeerd raakte. Toen de DETO storm wat was gaan liggen, kropen de gasten af en toe gevaarlijk uit hun schulp. Zo belandde er bij een 0-0 tussenstand een pegel van AWC vol op de paal en even later was het bijna 0-1 door een misverstand tussen DETO doelman Roberto Stopel en een van de DETO verdedigers. Ook werd aan beide kanten een doelpunt wegens buitenspel door de goed leidende scheidsrechter Olde Klieverink afgekeurd. De 1-0 kwam rond het half uur dan ook anders tot stand dan de toeschouwers hadden verwacht. Kevin Peppels brak fraai door over rechts, zette de bal hard voor het doel en deze werd zomaar binnengelopen door een verdediger van AWC Wijchen. Na de 1-0 waren er voor DETO nog goede kansen voor Lesley Nahrwold en René Nijhof, maar zoals gezegd: DETO had het vizier niet geheel op scherp deze middag. Met een tussenstand van 1-0 werd vervolgens gepauzeerd.

Na de thee leek het erop dat de wedstrijd direct in het slot werd gegooid door de thuisploeg, want uit de eerste goed opgezette aanval was het Tom Smoes die na een kaats met Lesley Nahrwold fraai door kon lopen richting AWC doel en de bal in de verre hoek achter doelman Jarik Veltmaat schoot. Dit betekende 2-0 en de toeschouwers gingen er eens even goed voor staan in de winterkou. Echter na de vlotte 2-0 was het weer AWC dat er af en toe gevaarlijk uit kon komen en op zoek ging naar de aansluitingstreffer om er zodoende weer een wedstrijd van te maken. En de aansluitingstreffer kwam er rond de 70e minuut. Het was invaller Youri Hubers die tekende voor het hoogtepunt van deze middag. Hij schoot een voorzet fantastisch binnen in de linkerbovenhoek van het DETO doel. Deze fraaie treffer bracht AWC terug in de wedstrijd en maakte de slotfase weer spannend. Totdat Kevin Peppels in de 82e minuut aan de onzekerheid een einde maakte door vanuit de draai de 3-1 hard en laag in het AWC doel te schieten.

Door deze degelijke 3-1 overwinning verzekerde DETO zich, zonder erg goed te spelen, van een plek in de achtste finales van de KNVB districtsbeker. Hierin speelt DETO een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel NEO Borne tegen Sparta Nijkerk. DETO speelt de komende week twee wedstrijden: dinsdag 13 februari is om 20.00 uur in de Tukker Cup Eilermark de tegenstander. Op zaterdag 17 februari wordt de competitie weer hervat met een thuisduel tegen Nunspeet (aftrap 14.45 uur).


Wedstrijdgegevens DETO Twenterand- AWC Wijchen:
Score verloop:
1-0 eigen doelpunt AWC
2-0 Tom Smoes
2-1 Youri Hubers
3-1 Kevin Peppels
Gele kaart: Koen Fleer (DETO Twenterand)
Scheidsrechter: Dhr. R.H.J. Olde Klieverink
Assistent-scheidsrechters: Dhr. J. Wannet en G.Malki
Toeschouwers: 150

Opstelling DETO Twenterand
Roberto Stopel, Rene Nijhof, Wybe Kram, Koen Fleer, Tom Smoes, Coplan Soumaoro (Lars Reekers), Frank Smit (John Fraterman), Qays Shayesteh (Mark Koetsier), Lesley Nahrwold, Kevin Aman, Kevin Peppels.
Opstelling AWC Wijchen
Jarik Veltmaat, Idar Kramer, Joost Loeffen, Rico Timmermans, Safa Kizir, Twan Franken, Laurens Loenen (Youri Hubers), Ato Cardna (Daan Pauwels), Dennis Straten, Jim Toonen, Mike Lemmers
DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›