4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust stuit op muur van Vasse

VROOMSHOOP - Sportlust moest zondag haar meerdere erkennen in Sv Vasse. De Vroomshopers bonkten 90 minuten lang op de muur die Vasse had opgetrokken, maar kwamen er niet door en gingen met een minimale nederlaag van het veld af: 1-0.

De eerste wedstrijd van het seizoen had Sportlust overtuigend gewonnen van de Vassenaren. Vooral met de aanvallende middenvelders van Sportlust had Vasse toen moeite. Daar hadden de blauwwitten nu goed van geleerd. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de verhoudingen duidelijk. De thuisploeg trok verdedigende stellingen op en Sportlust moest daar doorheen zien te komen. Dat lukte na 2 minuten al bijna. Na een goede actie van Matthew Schuurs kwam Tim Spoor in een vol strafschopgebied vrij voor de doelman, maar hij kreeg de bal er net niet in. Het bleek één van de weinige kansen in een eerste helft waarin Sportlust aandrong en Vasse vooral de counter zocht. Daaruit wist de thuisploeg één keer gevaarlijk te worden. Uit een goede voorzet kon een opgekomen middenvelder van dichtbij vrij inkoppen, maar Tom Uitzetter wist te redden. Aan de andere kant kwam Sportlust niet verder dan de rand van het strafschopgebied. Daar kreeg het wel enkele vrije trappen, maar daar werd te weinig mee gedaan. Na een halfuur ging Toon van Dam bij een kopduel door zijn enkel, hij werd goed vervangen door Twan Smelt.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Sportlust in de aanval en Vasse dat tegenhield en loerde op de counter. En die counter viel één keer goed na 55 minuten. De thuisploeg nam de bal over en zocht snel de aanval via de zijkant. Laatste man Pegge trok als de wiedeweerga naar voren en schoot de bal in buitenspelpositie hard binnen. De scheidsrechter vond echter dat de pass van de zijkant niet naar voren werd gegeven en keurde de treffer goed: 1-0.
In de ruim 35 minuten die volgden bleef Sportlust aanvallen, maar bleven de verdedigende stellingen van Vasse overeind. JO19-speler Niek Bruins kwam zijn moegestreden teamgenoot Maarten te Walvaart nog vervangen en debuteerde in het 1e elftal. Vasse had in de slotfase enkele overtredingen nodig, maar bleef verder redelijk eenvoudig overeind. De Vroomshopers wisten geen gaatje te vinden in de defensie van de thuisploeg en kon zo huiswaarts keren met 0 punten.

Na het carnavalsweekend mag Sportlust het opnieuw proberen in een uitwedstrijd tegen SV Almelo.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›