4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO Twenterand verliest geflatteerd van Flevo Boys in boeiende topper

VRIEZENVEEN - DETO Twenterand heeft slechte zaken gedaan in de topper tegen Flevo Boys. De polderbewoners gaven DETO deze middag een les in effectiviteit en wonnen uiteindelijk verdiend maar wel geflatteerd met 1-4 in Vriezenveen. Wie de wedstrijd niet heeft gezien zou denken dat DETO een kansloze wedstrijd heeft gespeeld, maar niets was minder waar. Waar DETO de vele kansen niet benutte deze middag, was Flevo Boys uitermate effectief en won de topper verdiend, zij het geflatteerd met 1-4.

Onder winterse temperaturen, maar gelukkig zonder winterse neerslag werd de topper in 1D tussen DETO en Flevo Boys om 14.45 in gang gefloten door scheidsrechter Besselsen. Beide ploegen hadden duidelijk geen zin om zich te verstoppen, waardoor zich direct een open wedstrijd ontspon met kansen voor beide doelen.

De eerste kans voor DETO was een hele grote, want Kevin Aman kopte op de lat na een fraaie aanval over de rechterkant. Uit de tegenaanval was Flevo Boys direct gevaarlijk want DETO doelman Anthony van Zaltbommel taxeerde een diepe bal van Flevo Boys verkeerd waardoor hij een fractie te laat kwam en een aanvaller van Flevo Boys net genoeg toucheerde waarna de scheidsrechter besloot om Flevo Boys een penalty te geven. Aron Stengholt pakte het gegeven cadeautje graag uit en schoot de strafschop onberispelijk binnen: 0-1.Lang kon Flevo Boys niet genieten van de voorsprong want DETO bleef de aanval zoeken waardoor de nodige kansen ontstonden. Frank Smit werd een paar minuten na de penalty op maat bediend over rechts, waarna de goede voorzet door Kevin Peppels bij de tweede paal keihard werd binnengekopt: 1-1. Na de gelijkmaker was het DETO wat de klok sloeg. Aanval na aanval rolde op het Flevo Boys doel af. Een steekbal op maat van Lesley Nahrwold zorgde ervoor dat Kevin Peppels over rechts in stelling werd gebracht. Diens afgemeten voorzet werd vrij voor het doel huizenhoog over geschoten door Frank Smit terwijl iedereen deze aanval in gedachten al tot doelpunt had gepromoveerd. Een dure misser zou later blijken… Ook na deze kans was het DETO wat de klok sloeg en Flevo Boys kwam er slechts beperkt uit. Een doelpunt van DETO werd in deze fase wegens buitenspel afgekeurd. Totaal tegen de veldverhouding in komt Flevo Boys na ongeveer een half uur spelen op een 1-2 voorsprong. Een hoge bal werd met het hoofd getoucheerd door Flevo Boys aanvaller Ivar Span en caramboleerde tot verbazing van alles en iedereen via de DETO paal achter de uitgegleden DETO doelman Anthony van Zaltbommel. Dat betekende de 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft waarbij DETO direct het initiatief nam en probeerde de achterstand ongedaan te maken. DETO speelde na rust vol op de aanval. Het lepe Flevo Boys leunde achterover en deelde af en toe venijnige speldenprikken uit. Bij een van de schaarse aanvallen ging de DETO defensie even slordig in de fout. De gevaarlijke Flevo Boys aanvaller Madih Doufikar profiteerde onmiddellijk door de bal op fraaie wijze over de te ver voor zijn doel staande Anthony van Zaltbommel te liften, hetgeen de 1-3 tussenstand betekende. Daarna werd de vermakelijke topper toch wat onvriendelijk en vielen er over en weer een aantal gele kaarten. Dit resulteerde uiteindelijk in twee keer geel voor Flevo Boys verdediger Roelof Strikwerda en moesten de gasten met 10 man de wedstrijd vervolgen. DETO probeerde met de moed der wanhoop nog een aansluitingstreffer te maken en gaf hierdoor automatisch de nodige ruimte weg. In plaats van de 2-3 counterde Flevo Boys heel slim naar de 1-4 door een fraai doelpunt van Frank Post waardoor de wedstrijd was gespeeld.

DETO haakt na deze nederlaag voorlopig af om de strijd om de koppositie in 1D maar het seizoen is nog maar halverwege waarbij er nog van alles mogelijk is. Daarnaast weet DETO zich verzekerd van de eerste periode waardoor het seizoen sowieso is geslaagd en er hoe dan ook nacompetitie voetbal in juni in het verschiet ligt.

Volgende week speelt DETO de bekerwedstrijd tegen zondag eersteklasser AWC uit Wychen thuis in de knock-out fase van de districstbeker Oost. Winst is noodzakelijk om een ronde verder te komen. Aftrap op 10 februari is om 14.45 uur op Sportpark “Het Midden”.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand- Flevo Boys:
Score verloop
0-1 Aron Strengholt (penalty)
1-1 Kevin Peppels
1-2 Ivar Span
1-3 Madih Doufikar
1-4 Frank Post

Gele Kaarten: Arjen Spaan, Arnoud Post, Aran Nijboer, Ivar Span (Flevo Boys) en Frank Smit, Hans Matti en Maarten Booijink (DETO Twenterand)
Rode Kaart: Roelof Strikwerda (Flevo Boys, 2x geel)
Scheidsrechter: Dhr. J.Besselsen
Assistent-scheidsrechters: Dhr. M Dijkstra en G.J. ten Pas
Toeschouwers: 400

Opstelling DETO Twenterand
Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Maarten Booijink (Nick Schuur), Koen Fleer, Hans Matti, Coplan Soumaoro, Frank Smit, Qays Shayesteh, Lesley Nahrwold, Kevin Aman (Lars Reekers), Kevin Peppels.
Opstelling Flevo Boys
Rodney Rosink, Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Lars Rudmer Klijnstra, Arnoud Post, Madih Doufikar (Richard Scholten), Frank Post, Aran Nijboer, Ivar Span (Maarten Mesu), Arjen Spaan (Timon Rorije), Aron Strengholt.
DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›