4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Topper tegen Flevo Boys mooie uitdaging voor DETO Twenterand

VRIEZENVEEN - Zaterdag staat op sportpark ”Het Midden” de topper tussen de nummers 2 en 1 van de eerste klasse D, DETO – Flevo Boys, op het programma. Na de verrassend grote thuisnederlaag van SVZW vorige week tegen WHC (1-5) is DETO weer de eerste achtervolger van kampioenskandidaat nummer één Flevo Boys. Inzet van deze topper is de koppositie, daar het verschil tussen beide ploegen na 12 wedstrijden slechts 2 punten is.

Voor de neus weggekaapt
Van Flevo Boys werd verwacht dat men mee zou doen om de titel, maar de hoge klassering van DETO is verrassend te noemen. Zeker na het moeizame vorige seizoen was de doelstelling van dit seizoen om uit de (degradatie)problemen te blijven. Het seizoen is voor DETO in feite al geslaagd met het binnenhalen van de eerste periode en het huidige puntentotaal van 30 stuks. De eerste periode werd voor de neus van Flevo Boys weggekaapt. Flevo Boys leek de eerste periode binnen te halen, maar door de halve misstap van Flevo Boys in de laatste speelronde van die periode bij DOS’37 (1-1), wipte DETO in extremis door een 0-1 winst bij Go Ahead Kampen nog over Flevo Boys heen en ging het met de eerste prijs van het seizoen aan de haal.

Uitgebalanceerde ploeg
Ondanks het mislopen van de eerste periode draait Flevo Boys tot nu toe een uitstekend seizoen. Als enige ploeg is Flevo Boys nog ongeslagen. Met 10 overwinningen en 2 gelijke spelen voldoet Flevo Boys aan de verwachtingen en wordt het door velen gezien als de grote favoriet voor de titel. Trainer Inne Schotanus beschikt over een ervaren en uitgebalanceerde ploeg. De gevaarlijke spitsen Frank Post, Madih Doufikar Arjen Spaan, Jarno van der Wal en Timon Rorije weten het doel makkelijk te vinden en zijn in staat om vanuit het niets toe te slaan en wedstrijden te beslissen. Flevo Boys heeft met 8 tegendoelpunten de minste tegentreffers geïncasseerd in 1D en is met 35 doelpunten de meest productieve ploeg.

Revanche
Er wacht DETO dan ook een mooie uitdaging tegen de ongeslagen koploper uit Emmeloord. Tevens zal DETO zich willen revancheren voor de geflatteerde 5-1 nederlaag die het in de eerste speelronde leed op sportpark “Ervenbos”. Destijds speelde DETO met name in de eerste helft uitstekend voetbal en was het grote delen de bovenliggende partij. Na een half uur kwam DETO door een doelpunt van Frank Smit verdiend op voorsprong. DETO vergat vervolgens zich zelf voor het goede spel te belonen doordat het een paar mooie kansen op een tweede treffer niet benutte. In plaats daarvan maakte Flevo Boys op slag van rust gelijk. Kort na rust kwam DETO door gestuntel bij het uitverdedigen op achterstand. Vervolgens counterde een uiterst effectief Flevo Boys zich in de slotfase naar de verdiende maar geflatteerde 5-1 overwinning. Gezien het uitduel heeft DETO zaterdag nog wat recht te zetten voor eigen publiek tegen Flevo Boys. Wil DETO zich revancheren dan zullen de spelers er vol voor moeten gaan en zal alles moeten kloppen. DETO zal als team het beste in zich zelf moeten bovenhalen wil het deze topper in haar voordeel beslissen.

De krenten in de pap
Flevo Boys hervatte de competitie vorige week met een 2-0 overwinning op Hierden. In een matige wedstrijd waarin het baltempo laag lag, de kansen schaars waren en de amusementswaarde niet hoog was, trok Flevo boys door treffers van Ivar Span en Timon Rorije verdiend aan het langste eind en werd de koppositie met succes verdedigd. DETO boekte in de Twenterandderby bij Vroomshoopse Boys een eenvoudige 0-2 overwinning. Zonder zich bovenmatig in te spannen controleerde DETO de wedstrijd en kwam het geen moment in de problemen. Binnen het half uur was het verschil al gemaakt door treffers van Kevin Aman en Frank Smit. In het restant van de matige en tegenvallende Twenterandderby viel er weinig te beleven. DETO hoefde niet meer zo nodig en het machteloze Vroomshoopse Boys kon niet meer. Op de dik verdiende overwinning van DETO viel dan ook weinig af te dingen. Waar DETO tegen Vroomshoopse Boys een makkelijke middag beleefde, daar wacht dit keer ongetwijfeld een lastiger klus maar ook een prachtige uitdaging tegen een tegenstander van formaat. Dit zijn de wedstrijden die je als speler wilt spelen en waar naar uitgekeken wordt. In wedstrijden als deze kun je je profileren en het beste in jezelf bovenhalen. Wedstrijden als deze zijn de krenten in de pap. Het zijn wedstrijden die vaak op details worden beslist en waarin je er als team moet staan.

Gemengde gevoelens
Kan DETO een eind kan maken aan de ongeslagen status van de onaantastbaar lijkende koploper Flevo Boys? In de voorbeschouwing van Flevo Boys op de wedstrijd tegen Hierden werd de maand februari als cruciale maand bestempeld met de uitwedstrijden tegen DETO en SVZW. Flevo Boys zal met gemengde gevoelens zaterdag afreizen richting Twente, in de wetenschap dat onze buren SVZW en DOS’37 de koploper al in verlegenheid wisten te brengen. Zij waren tot op heden de enige ploegen die Flevo Boys punten wisten te ontfutselen, met respectievelijk 2-2 en 1-1. Wordt het zaterdag drie maal is scheepsrecht voor DETO. Het zou zo maar kunnen, het huidige DETO moet in staat worden geacht van iedere tegenstander te kunnen winnen.
Hopelijk weet DETO zich zaterdag weer gesteund door het thuispubliek en geeft de rood zwarte supportersschare als Twaalfde Man DETO net het steuntje in de rug dat nodig is om samen deze topper tot een goed einde te brengen, DOOR EENDRACHT TOT OVERWINNING.
Rest ons nog iedereen een mooie spannende maar bovenal sportieve topper toe te wensen. Waarbij respect voor elkaar de boventoon voert.
DETO Twenterand heet iedereen zaterdag 3 februari van harte welkom bij de absolute topper in de eerste klasse D DETO Twenterand – Flevo Boys, aanvang 14:45 uur.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›