4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Al drie jeugdspelers van DETO bij FC Twente

VRIEZENVEEN - Naast Ruud Nijstad en Bram Zagers is Jon Vossebeld al de derde jeugdspeler van DETO die gaat voetballen voor FC Twente. Jon wordt al een tijd gevolgd door de scouts van FC Twente en is uiteindelijk geselecteerd om mee te mogen trainen. Het was bij Twente snel duidelijk dat Jon erg talentvol is en hij kreeg donderdag de mededeling dat hij komend seizoen definitief voor Twente mag spelen.

De scouts van Twente en Zwolle staan bijna wekelijks langs de lijn bij DETO want er voetballen ontzettend veel talentvolle spelers in de jeugd van de Vriezenveense club. Naast de drie spelers die zijn geselecteerd, worden ook nog een aanzienlijk aantal jonge spelers gevolgd door de clubs uit Enschede en Zwolle en hebben een aantal spelers ook al meerdere keren meegetraind.

Wat betreft de jeugdopleiding is er sinds een aantal jaren veel veranderd bij DETO. Zo wordt nadrukkelijk getraind op techniek, mogen spelers acties maken en wordt er veelal getraind in kleine ruimtes. Deze basisprincipes sluiten naadloos aan bij de jeugdopleidingen van de betaald voetbal organisaties. De eerste twee teams van elke bouw trainen bovendien drie keer per week. Ook op vrijdagavond wordt er volop getraind bij DETO, voor een amateurvereniging is dit uniek in de regio.

Wellicht heeft deze nieuwe vorm van opleiden bijgedragen aan een plek bij Twente voor de DETO jeugdspelers. Voor Jon is in ieder geval een droom uitgekomen, voetballen voor de club waar hij al zo lang grote fan van is!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›