4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Inschrijven voor Triatlon Vroomshoop weer mogelijk

VROOMSHOOP - Vanaf 1 februari is inschrijven mogelijk voor De Haere Triatlon Vroomshoop. Het sportieve evenement in Vroomshoop (zwemmen, fietsen, hardlopen) wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Een primeur in dit jubileum jaar: de halve triatlon. Vroomshoop wordt toegevoegd aan het kleine rijtje van lange afstandstriatlons in Nederland! Het zijn er niet meer dan 10 in 2018 (o.a. Amsterdam, Almere, Klazienaveen, Leiderdorp en Maastricht). Nu dus ook voor het eerst in Twenterand!

Op zaterdag 8 september zullen in het dorp Vroomshoop en het buitengebied richting Den Ham weer vele (tri)atleten starten. Er wordt gezwommen, gefietst en hardgelopen; individueel of in teams (duo of trio). Er is keuze uit diverse afstanden:
• halve triatlon: 1,9 km zwemmen, ruim 80 km fietsen, 20 km lopen;
• kwart triatlon: 1 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen;
• achtste triatlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen;
• jeugd afstand (in diverse leeftijdscategorieën en afstanden

Bij de halve triatlon is Individuele deelname, bij de andere categorieën kan zowel individueel of als team (duo of trio) worden deelgenomen. Inschrijven kan via de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl of rechtstreeks op de NTB site (www.ntbinschrijvingen.nl). Op de dag zelf is het niet mogelijk om je in te schrijven voor deelname; dus inschrijven doe je vooraf.

De start is op het terrein van zwembad De Zandstuve aan de Hammerweg te Vroomshoop (buitenbad met 50 meter banen). Ook de wisselzone bevindt zich daar. Na het zwemonderdeel wordt er gefietst over de Hammerweg / Vroomshoopseweg tussen de rotonde Kennedystraat Vroomshoop en rotonde Den Ham (en tussenliggend buitengebied) en het laatste onderdeel is hardlopen via het afgezette parcours in het dorp rondom rotonde Kennedystraat en onder andere Hoekweg en De Wulp. Zowel het fiets- als het loopparcours zijn verkeersvrij; afgezet voor ander verkeer middels wegafzettingen grotendeels voorzien van verkeersregelaars en parcourswachten.

Bij de lange afstands triatlon (de halve) is het parcours afwijkend. Het zwemonderdeel is in het zwembad De Zandstuve (50 meter bad), maar voor het fietsen en lopen wordt een andere route genomen dan voor de overige onderdelen. Het fietsparcours gaat via het buitengebied richting Den Ham en Beerzerveld. Het loopparcours voegt via de Bunte in in het bestaande loopparcours. Het precieze parcours staat op de website vermeld. Dit parcours is niet verkeersvrij maar zal worden gecontroleerd door verkeersregelaars met centrale aansturing via het coördinatiecentrum.

De afgelopen twee jaar had Vroomshoop de eer om gastorganisatie te zijn van de sprintafstand 2e Divisie (een landelijke triatlon wedstrijd voor teams). Dit jaar zal het zelfs een wedstrijd zijn van de 1e Divisie. Een mooie erkenning door de NTB voor de organisatie en een waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren. Voor het jeugdonderdeel wordt weer veel animo verwacht. Zowel het basisonderwijs als middelbare scholen zullen actief worden benaderd om het sporten bij jeugd te stimuleren via de triatlon. Het bestuur van de triatlon werkt hier nauw samen met Samenwerkend Sportief Twenterand en Sportservice Hardenberg.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›