4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Vroomshoopse Boys is opbouwend en toekomstgericht bezig

VROOMSHOOP - Aan de wandelpuzzeltocht van Vroomshoopse Boys deden maar liefst 125 leden mee. Voorzitter Anja Kleinjan van de activiteitencommissie reikte de prijzen uit in de kantine. Het team van Herma Scholten herkende alle foto’s langs de route door het bos de Zandstuve en door het centrum van Vroomshoop van ruim 8 kilometer en werd daarmee winnaar. Het team Drenthen/Staarman eindigde als tweede en het team van Lisanne Platjes en Marlies Beuving werd derde. De patat en de snert smaakten goed, evenals de versnaperingen onderweg.
In een bomvolle kantine hield voorzitter Edward Olthof z’n eerste nieuwjaarstoespraak als voorzitter van Vroomshoopse Boys. De preses verwelkomde onder meer burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand en de ereleden Joop Lantink en Dick Netters. Voorzitter Olthof gaf aan na de komende gemeenteraadsverkiezing met de politiek in gesprek te willen gaan over de dreigende bezuinigingen in de sport. Dat gebeurt samen met het Sportplatform Twenterand en met de andere voetbalclubs van Twenterand, waarmee goed wordt samengewerkt.

De sport- en beweegvisie van de gemeente Twenterand biedt mogelijkheden om de accommodatie van de Boys op de Bosrand nog breder te benutten. Ook wordt gedacht aan opvang van inwoners van Twenterand met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een antwoord op de groei van Vroomshoopse Boys kan zijn verbouw of nieuwbouw van de kantine ’t Flierhuus, die uit 1975 stamt. De leden wordt de gelegenheid geboren tot 1 februari van dit jaar een enquêteformulier in te vullen over verbouw of nieuwbouw. Edward Olthof gaf namens het hoofdbestuur aan op een grote respons te rekenen omdat leden en vrijwilligers het fundament vormen van Vroomshoopse Boys. Aan inspraak en zeggenschap van de leden wordt grote waarde gehecht. Met onder meer acties, zelfwerkzaamheid van de leden en ondersteuning van sponsoren wil Vroomshoopse Boys de ambitieuze toekomstplannen realiseren. Zoals voorzitter Olthof het aangaf: “Fijn is het om te merken dat eensgezindheid en het Boys-gevoel weer naar boven komen. In 1975 kregen we het voor elkaar om een mooie kantine te bouwen en gelet op de eerste reacties ben ik ervan overtuigd dat er nu weer iets moois gaat gebeuren”.

Bekend werd gemaakt dat het contract met hoofdtrainer Karlo Meppelink uit Hoogeveen met een seizoen is verlengd. Er wordt met de A-selectie alles aan gedaan om het eerste klasserschap te behouden. Ook met B-trainer Reinier de Jong is het contract verlengd. Job Lamberink neemt aan het eind van het huidige seizoen afscheid van de Jeugd onder 19-1, dat in de hoofdklasse uitkomt en wordt hoofdtrainer van voetbalbuur Sportlust.
Veilig sporten in een sportieve sfeer waarbij normen en waarden hoog in het vaandel staan staat hoog op de agenda van Vroomshoopse Boys. Daarbij horen de introductie van VOG-verklaringen, de benoeming van twee vertrouwenspersonen Harald Heuvels en Mark Vos en de bemiddelaar Bert Kempers vanuit de werkgroep Respect.

Voorzitter Edward Olthof dankte de vele vrijwilligers voor de geweldige inzet het afgelopen jaar, waardoor Vroomshoopse Boys als vitale vereniging toekomstbestendig is. Er werd ook vooruitgeblikt op het 75-jarig jubileum van Vroomshoopse Boys in 2019, waarvoor een speciale commissie in het leven wordt geroepen. De aanwezige leden, donateurs, supporters en sponsoren bleven na de toespraak van voorzitter Olthof nog geruime tijd gezellig bijeen in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje en luidden zo op een gezellige wijze het nieuwe jaar 2018 in.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›