4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Puike prestatie Sportlust in Lonneker

Sportlust Vroomshoop ging voor de laatste wedstrijd naar Lonneker. De stijgende lijn werd doorgetrokken, want het werd een verdiende 2-4 overwinning voor het team van Gerard Kocks.

Sportlust begon de wedstrijd overigens te slap. Er was te weinig rust aan de bal, waardoor de thuisploeg een paar kleine kansjes kreeg. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Sportlust meer grip op de wedstrijd, doordat er meer druk werd gezet. Beide ploegen kregen een paar aardige kansen. Na een klein halfuur is er een goeie aanval van Sportlust aan de linkerkant, Simon geeft een perfecte voorzet op Dinand en hij kopt raak 0-1.

Een verdiende voorsprong voor de Vroomshopers. Even later kreeg Matthew een grote kans op de 0-2, maar helaas ging die er niet in. Aan de andere kant kreeg Lonneker een grote schietkans, maar een goede redding van Tom voorkwam de 1-1. Doordat Anderson in de wedstrijd te veel last kreeg van zijn blessure, werd hij aan het einde van de eerste helft gewisseld voor Twan Smelt. Thomas Spoor ging linksback spelen en Twan werd rechtsback. Na ruim 35 minuten werd het 0-2. Tim Spoor speelde zich vrij en leverde een goed schot af richting het Lonneker doel, de keeper wist te redden, maar Simon werkte de rebound binnen.

Die stand wilde Sportlust naar de thee brengen. Maar Simon Spoor gaf nog een keer vol gas op een lange bal en sleepte er een corner uit in blessuretijd van de eerste helft. En daaruit werd het ook nog 0-3, een korte corner werd op Lennard de Leeuw gespeeld. Hij haalde uit, maar zijn schot werd niet goed verwerkt door de keeper en Allard Hankamp kon van dichtbij raak koppen. Sportlust ging met een 0-3 voorsprong de rust in.

Ondanks dat er niet veel werd 'gevoetbald' overleefde Sportlust wel redelijk eenvoudig de eerste 20 minuten na rust. Lonneker bleef wel de aanval zoeken ondanks dat ze achter stonden, maar Sportlust kon iets meer achterover leunen. Lonneker creëerde een goede aanval maar Thomas Spoor onderbrak die aanval in ruil voor een gele kaart. De wedstrijd werd wel ruiger en ruiger. Lonneker speelde met vuur, hierdoor werden Tim en Toon allebei hard neer geschopt, de scheidsrechter geeft gele kaarten, maar rood zou terecht zijn geweest. Ook natrappen op de Vroomshoopse doelman werd wél geconstateerd door de scheidsrechter, maar niet bestraft. De leidsman had de wedstrijd uitstekend onder controle in de eerste helft, maar liet het de tweede helft volledig lopen. Omdat Lonneker hard bleef spelen, ontstonden hier en daar soms akkefietjes, waarbij beide ploegen een gele kaart kregen.

In de 70e minuut had Sportlust de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. De verdediger van Lonneker maakte eerst hands en viel daarna achterover op de bal en had deze twee seconden lang klem vast in het strafschopgebied maar de scheidsrechter gaf geen penalty, tot ongeloof van Sportlust en eigenlijk iedereen op het sportpark in Lonneker. Even later gaf hij wél een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Die vrije trap werd prachtig in de kruising geschoten: 1-3 in de 74e minuut. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd het overleven voor Sportlust. Lonneker scoort een paar minuten na de 1-3 ook de 2-3, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het werd nog spannender in de slotfase toen Lonneker de 2-3 maakt in de 82e minuut. De thuisploeg bleef aanvallen. Het was voor Sportlust echt overleven, maar er waren ook voldoende mogelijkheden in de counter om de wedstrijd te beslissen. Dinand Hankamp werd nog een keer weggestuurd alleen op de keeper af, maar miste jammer genoeg, en de keeper van LSV was een keer 30 meter uit zijn goal maar toen besloot Sportlust balbezit te houden in plaats van de bal in het lege doel te schieten. Maar verdedigend stonden de Vroomshopers hun mannetje en in blessuretijd werd een counter wél goed uitgevoerd: Tim Spoor bleef rustig na een mooie aanval en zorgde met een schot in de verre hoek voor de bevrijdende 2-4.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 28 januari. De Vroomshopers spelen dan in Rossum tegen RSC.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›