4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO verliest in kansarme topper

In een kansarme topper, waarin de verschillen tussen beide teams minimaal waren doch had SVZW een overwicht, leed DETO op eigen veld een terechte nederlaag voor 535 toeschouwers. Ingeleid door een strafschop.

Op een, door de winterse omstandigheden van afgelopen week, zwaar en moeilijk bespeelbaar veld begonnen SVZW en DETO voorzichtig aan de derbytopper. Na een aftastend begin kwam het eerste wapenfeit op naam van Ferdi ter Avest, die namens SVZW voorlangs schoot. In de tegenstoot werd een gekraakte kopbal van Frank Smit gepakt door SVZW doelman Jans Veldwachter. Ook een schuiver van Coplan Soumaoro werd na een kwartier onschadelijk gemaakt door de SVZW keeper. Enkele minuten later wist Yessin Maskoul de buitenspelval te omzeilen, maar zijn theatrale buiteling over de uitkomende Anthony van Zaltbommel werd door scheidsrechter Poffers terecht als niet strafschopwaardig beoordeeld.

Een schot en een kopbal namens SVZW en een kopbal en pegel namens DETO waren de spaarzame hoogtepunten in het tweede deel van een kansarme en weinig verheffende eerste helft. Waarin SVZW het initiatief aan DETO liet en zelf via de snelle omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. Helaas was het spel aan beide kanten te slordig om tot echt grootse daden te komen.

Ook na rust bleef de wedstrijd achter bij het verwachtingspatroon van een heuse topper als deze. Het eerste kwartier na rust viel er weinig te beleven. Het op en neergaande spel leverde geen gevaarlijke momenten voor beide doelen op. Het eerste opwindende moment kon pas op het uur genoteerd worden, het was Tom Smoes die een ingekopte corner van de eigen DETO doellijn wist te halen. Aan de andere kant pakte Veldwachter een vrije trap van Coplan Soumaoro. SVZW probeerde het vervolgens van afstand, maar schoten van Ferdi ter Avest en Sten Knol leverden geen resultaat op. Bij het blokken van weer een schot van Ferdi ter Avest liep de sterk spelende Koen Fleer een blessure op. Door het uitvallen van Koen en de wisseling, die dat met zich mee bracht, was de defensieve organisatie van DETO ontregeld.

Het ervaren SVZW profiteerde direct van balverlies op het middenveld van DETO, het was Ferdi ter Avest, die in de 71e minuut een mislukte buitenspelval wist te omzeilen. Net voor het strafschopgebied stuitte de SVZW aanvaller op de uitkomende Anthony van Zaltbommel, die Ter Avest onderuit haalde. Rood voor van Zaltbommel en scheidsrechter Poffers beoordeelde dit tevens als een strafschop. Deniz Sahbaz benutte deze door de bal via invaller doelman Roberto Stopel in het doel te schieten: 0-1.

In de slotfase ging DETO met een man minder op jacht naar de gelijkmaker, SVZW werd terug gedrongen op eigen helft, maar helaas kregen de roodzwarten geen loon naar werken. Een paar corners en vrije trappen zorgden wel voor hachelijke situaties voor het SVZW doel, maar echte kansen leverde dat niet op. Doordat DETO va-banque speelde en met man en macht ten aanval toog, zelfs keeper Stopel was een paar keer voor het vijandelijke doel te vinden, nam het grote risico’s. Door alles op de aanval te gooien gaf DETO veel ruimtes weg. Daarvan profiteerde SVZW diep in blessuretijd door vanuit buitspelpositie de 0-2 aan te tekenen.

Zo kwam voor DETO een abrupt einde aan een ongeslagen serie van dertien wedstrijden, die allemaal gewonnen werden. Na een winterstop zal DETO zaterdag 27 januari in de uitwedstrijd bij Vroomshoopse Boys de draad weer oppakken en hopelijk de schitterende en overtuigende eerste seizoenshelft een passend vervolg geven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›