4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Punt voor Vroomshoopse Boys na turbulent duel

Op het sportpark Mheenzicht waren de belangen groot bij vv Hierden en Vroomshoopse Boys. De thuisploeg wilde met een driepunter de spong naar de middenmoot maken en de gasten wilden lucht verschaffen in de strijd om degradatie. Uiteindelijk werden de punten gedeeld.

Direct werd door beide teams waar het kon de aanval gezocht, waarbij de fysieke strijd niet werd geschuwd. Zo ontsnapte Boys-middenvelder leon Dogger aan een ernstige blessure in de 6e minuut bij een wilde charge van een Hierden-speler. In de 12e minuut opende vv Hierden de score en dat kwam zowel letterlijk als figuurlijk uit de lucht vallen. De bal werd niet goed weggewerkt door de Boys-verdediging en werd direct daarna over de uitkomende keeper Tim Sickman in het doel getikt door de attente spits William Beelen: 1-0.

Het antwoord van de bezoekers kwam snel en was doeltreffend. Juliën Derks leidde in de 14e minuut de aanval in en Ernst-Jan Heideman wist bal bij de tweede paal neer te leggen. De opgekomen linker vleugelverdediger Robert Veld wist vervolgens met een acrobatische en technisch hoogstaande volley tegendraads in te tikken: 1-1.

Het goed combinerende vv Hierden was de fase erna iets dreigender, zonder tot grote kansen te komen. Boys-doelman Tim Sickman trad enkele keren bekwaam als laatste man op om dreigende dieptepasses te onderscheppen. In de 26ste minuut dreigde spits Jeroen Spoelstra en voorzet vanaf rechts te verzilveren, maar hij werd binnen het strafschopgebied vastgepakt door Rutger Schrijver. Scheidsrechter Ernst van der Hoek uit Assen wees resoluut naar de stip en namens de thuisploeg voltrok Ewout Mulder vervolgens koeltjes het vonnis: 2-1. Vroomshoopse Boys kreeg daarna kleine kansen door Ernst-Jan Heideman. Leon Dogger en Juliën Derks, maar de juiste afronding ontbrak. Aan de andere kant bleef vv Hierden dreigend, maar de Boys-verdediging slaagde erin om verdere doelpunten te voorkomen.

Na de rust kwam Vroomshoopse Boys uitstekend uit de kleedkamer. Jos Hutten bediende Ernst-Jan Heideman op rechts en diens afgemeten voorzet werd in de 46ste minuut perfect ingeschoten door de slim vrij gelopen Juliën Derks: 2-2. Nauwelijks twee minuten later kwam dezelfde Julliën Derks na goed voorbereidend werk van Ton Kunst vrij voor het doel, maar de inzet ging net over de lat. Het spel golfde vervolgens op en neer, waarbij de Boys de meeste spelaandelen had,. Geklungel in de achterhoede van vv Hierden leek middenvelder Jelle Drees in de 57ste minuut af te straffen. De Boys-speler verscheen oog in oog met keeper Nick Grootkarzijn, die echter knap redde. In de 58ste minuut kwam de volgende doelrijpe kans voor de ontketende gasten, maar Jos Hutten schot de bal van korte afstand net naast. In de 58ste minuut oordeelde arbiter van der Hoek dat een gestrekt been aan Boys-zijde rijp was voor een vrije trap. Stefan Jansen draaide bal naar de onbeschermde verste paal, die dor alles en iedereen werd gemist: 3-2.

vv Hierden was zichtbaar opgelucht, dat minder veldspel op dat moment toch resulteerde in een voorsprong. Het pleit voor de mannen van de trainers Karlo Meppelink en Arjan Paters dat de mouwen weer werden opgestroopt en dat hernieuwd de aanval werd gezocht. De Boys zette nog meer druk en die instelling werd beloond in de 69ste minuut. Na een vlotte aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Juliën Derks die vanaf ruim 20 meter via de lat op weergaloze wijze raak schot: 3-3. In de 72ste minute leek de op dat moment verdiende 3-4 voor de Boys op het scorebord te komen. Ernst-Jan Heideman schoot met een mooie volley op het doel van vv Hierden, maar de bal ging net over. In de 78ste minuut speelde Ton Kunst zich knap vrij tussen meerdere verdedigers van de thuisploeg, maar zijn schot uit de draai werd knap gered door de goalie van vv Hierden. In een turbulente slotfase probeerden beide teams een beslissing te forceren, maar de defensies bleven overeind. Zowel aan de zijde van vv Hierden als Vroomshoopse Boys moest nog een speler vanwege twee keer geel van het veld en dat lot trof Stefan Jansen een en Ernst-Jan Heideman.

Zo werd uiteindelijk door de Boys een knap punt veroverd, waar met name in de tweede helft er kansen op drie punten aanwezig waren. Vroomshoopse Boys toonde karakter en veerkracht en dat geeft vertrouwen om na de komende winterstop voor de nodige driepunters te gaan. Op zaterdag 27 januari aanstaande wordt de competitie in de eerste klasse D hervat met een heuse derby, thuis tegen DETO.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›