4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia pakt kostbaar punt in laatste seconde

Amicitia was op tijd vertrokken richting Kampen voor een goede voorbereiding. Coach Ruben Burchartz gaf in de voorbespreking aan dat Amicitia als de eerste klap moest uitdelen. De spelers hadden hierop getraind en moesten zo zorgen voor een vroege voorsprong.

Helaas gebeurde het tegenovergestelde, Amicitia kwam direct achter te staan met 1-0. De Toyota Klaas Drent Formatie maakte wel gelijk de aansluitingstreffer.

Bij de 4-2 kwam Amicitia voor het eerst achter te staan met twee doelpunten verschil. Amicitia bleef scoren maar ook Wit Blauw kon aanhalen. Het werd gelijk 5-5. In plaats dat Amicitia de voorsprong overneemt, pakte Wit Blauw opnieuw de voorsprong. Daarna kwamen Amicitia en Wit Blauw op dezelfde hoogte 11-11.

Vlak voor rust dacht Wit Blauw dat ze een gat hadden geslagen met 4 doelpunten verschil, maar de oranje-kragen uit Vriezenveen dachten daar anders over. Door twee snelle treffers in de laatste minuut voor rust gingen de ploegen met een stand van 15-13 de kleedkamers in.

Amicitia had in de rust mee gekregen om als een echt team te gaan spelen, vechten voor elkaar én de punten. Amicitia begon na de rust sterk aan de wedstrijd en scoorden drie keer op rij. 15-16 de eerste voorsprong in de wedstrijd. Daarna liep het scoreverloop hetzelfde als in de eerste helft. Wit Blauw nam elke keer de voorsprong en Amicitia bleef mee scoren. De hele wedstrijd heeft de ploeg onder leiding van Ruben Burchartz echter achter de feiten aangelopen, maar in de spannende eindfase van de wedstrijd vochten ze zich terug, als één team. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd scoort Amicitia de gelijkmaker! Weer een kostbaar punt te pakken in een spannende competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. De trouwe supporters uit Vriezenveen haalden opgelucht adem en deelden de vreugde over de puntendeling. Het tweede van Amicitia heeft opnieuw twee punten gepakt in Drachten (12-22) en heeft de opgaande lijn te pakken.

Aankomende zaterdag 16 december speelt Amicitia 2 thuis tegen Heerenveen 2 om 19:15 uur in de Stamper in Vriezenveen. Aansluitend de laatste zaalwedstrijd in 2017 van Amicitia 1 tegen AVO 1 uit Assen om 20:45 uur in Vriezenveen. Dit beloofd opnieuw een spannend duel te worden in de strijd om de koppositie in de overgangsklasse. Amicitia nodigt u van harte uit om te komen kijken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›