4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Ook met 10 man wint DETO

DETO boekte zaterdag in de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld een zwaar bevochte overwinning.

De eerste helft tussen SDVB en DETO werd met name gekenmerkt door de blessure gevallen van Qays Shayesteh en SDVB spits Rob Knul. Qays liet zich na 25 minuten (uit voorzorg voor de clashes met WHC en SVZW) vervangen en Rob Knul moest tien minuten later met een zware schouderblessure ook het veld ruimen.

In de eerste 25e minuten ging het spel op en neer zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. De eerste mogelijkheden waren voor Kevin Aman ,die net naast schoot na een mooie aanval en even later strandde zijn passeeractie op de laatste SDVB verdediger na een mooie diepe bal van Frank Smit. Vervolgens was het Rob Knul, die aan de ander kant zijn inzet geblokt zag worden. Door de reeds genoemde blessuregevallen werd de wedstrijd ontregeld en viel er in de fase tot aan de rust weinig te beleven.
Net toen iedereen zich verzoend leek te hebben met een 0-0 ruststand en dacht aan een lekker warm bakje koffie of thee, sloeg DETO op slag van rust toe. Na een mooie voorbereidende actie en dito voorzet van Coplan Soumaoro was het Kevin Aman die verdediger Remco Speelziek aftroefde en vervolgens de 0-1 binnen gleed.

Na rust had DETO aanvankelijk de controle over de wedstrijd, tot dat scheidsrechter Weiland in een tijdsbestek van drie minuten 3x geel gaf aan DETO spelers. Naast Rene Nijhof kreeg Hans Matti er kort achter elkaar twee voorgeschoteld. Na de snelle rode kaart moest DETO de laatste 35 minuten met tien man zien te overleven. DETO trok zich na het wegzenden van Hans Matti terug op eigen helft en liet het initiatief aan SDVB. In het laatste half uur kwam DETO wel onder druk te staan, maar echt in de problemen kwam de karaktervolle ploeg van trainer Jos van der Veen niet. Wel was SDVB een paar keer gevaarlijk van afstand of via standaardsituaties. Een schot van Ricardo Mengerink ketste via de lat over en een kopbal van Sebastiaan van Kammen werd door Anthony van Zaltbommel met een geweldige redding naast getikt. DETO loerde op de counter en in de 77e minuut leverde die tactiek resultaat op, na balverlies van SDVB schakelde DETO razend snel om, de bal kwam bij Kevin Aman, die de diepgaande Kevin Peppels bediende. Met de koelbloedigheid van een ervaren topspits ala Gabriel Batistuta speelde Kevin twee verdedigers uit, nadat hij de tweede verdediger had uitgekapt zette hij doelman Jeroen van Binsbergen met een schijnbeweging op het verkeerde been, waarna hij DETO met een geplaatst schot op weergaloze wijze op een 0-2 voorsprong zette.

In de slotfase probeerde SDVB het met een alles of niets offensief. Dit leverde kort voor tijd de gelukkige aansluitingstreffer op. Een harde voorzet van rechts van Sefanja Davids caramboleerde via doelman Anthony van Zaltbommel en het scheenbeen van aanvoerder Wybe Kram in het eigen DETO doel : 1-2.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd schoot Ricardo Mengerink nog een vrije trap via de lat over. Waarna scheidsrechter Weiland voor de laatste keer floot en de negende opeenvolgende competitie overwinning van DETO een feit werd.

Met deze belangrijke overwinning op zak kan DETO zich met vertrouwen op gaan maken voor de krakers met 2 titelkandidaten, WHC (uit) op zaterdag 9 december en de derby met SVZW (thuis) op zaterdag 16 december.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›