4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Jongens U12 hebben de overhand in Tubbergen

Afgelopen weekend was voor Peatminers een uit weekend. De jongens U 12 waren duidelijk te sterk voor de Jolly Jumpers. Het meiden U12 team speelden een sterke wedstrijd en ook het eerste team van de heren wisten met maar 6 spelers de nummer 2 in de competitie naast zich te houden.

Jolly Jumpers – Jongens U12-1 -> 7-74
De jongens van X12-1 speelden met maar vier basisspelers, aangevuld met drie spelers van X11-3. Die drie wisten zich moeiteloos in het team te spelen. Wat natuurlijk ook hielp was dat beide teams twee keer in de week samen spelen. Na eerder dit seizoen thuis met 74-2 gewonnen te hebben tegen Jolly Junpers, speelden ze uit al direct een gewonnen wedstrijd. De gehele wedstrijd hadden de jongens uit Vriezenveen de overhand. Na de eerste twee perioden, toen het team nog niet helemaal wakker was, werd de verdediging toch strak opgepakt met veel steals als gevolg. Eindstand was dit keer 7-74 in het voordeel van Peatminers.

Uitsmijters MSE2 - Peatminers MSE1 -> 52-52
Peatminers MSE1 trad zaterdagavond aan in de IISPA hal tegen de Uitsmijters. Met een gehavende ploeg door blessures en ziekte wist Peatminers vooraf dat het een pittige wedstrijd zou worden, gezien het feit dat de Uitsmijters boven hen staan. Desondanks wist Peatminers uitstekend uit de startblokken te komen door het tempo te bepalen en gedisciplineerd te verdedigen. De Uitsmijters probeerden op allerlei manieren druk te zetten maar de Peatminers wisten het hoofd koel te houden en met een geringe voorsprong van 24-26 de rust in te gaan. In het derde kwart probeerden de Uitsmijters meer druk te zetten en fysieker te werk te gaan, maar de Peatminers bleven rustig en gingen op hetzelfde tempo door. De stand ging gelijk op. De Peatminers kwamen op het einde van de wedstrijd in de foutenlast en maakten in de laatste minuut gelijk. Ze konden net niet de winst binnen halen. Na enige verbazing dat er geen verlenging werd gespeeld na besluit van de thuisploeg, waren de heren in het groen toch erg blij met het punt na een lange, zware wedstrijd.

Amical x12 1 - Peatminers x12 2 -> 25-25
Afgelopen vrijdag mochten de meiden zich opmaken voor de uit wedstrijd tegen Amical. De thuiswedstrijd hadden we verloren maar we wisten zeker door de groei die de meiden hebben laten zien dat we een kans zouden maken. Hier hebben de meiden goed gebruik van gemaakt en ervoor gezorgd dat Amical geen kansen kreeg tijdens de wedstrijd. Verdediging was strak en de aanvallen werden goed uitgevoerd. Na de eerste helft was het 14-12 voor Amical en de tweede helft wisten de meiden de verdediging goed vast te houden. Twee seconden voor het einde was het 25-24 en kreeg Lisa nog 2 vrije worpen waar ze er 1 van raakte! Amical was niet op de hoogte van de verplichte verlenging en dus werd de wedstrijd dan ook gestaakt met gelijke stand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›