4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Waanzinnige ontknoping in Den Ham

Wat een pot en wat een ontknoping in de wedstrijd tegen de nummer 3 uit IJsselmuiden! De supporters van Den Ham gingen na afloop van de wedstrijd zeer tevreden naar huis, richting pakjesavond.

Reeds na 3 minuten kwam Den Ham op een voorsprong toen Joost Veurink vanaf de linkerkant een voorzet losliet die met een fraaie lob over doelman Fix in de verste hok in het doel plofte, 1-0. Den Ham speelde het eerste kwartier prima combinatievoetbal. Toch kwam IJVV reeds na 17 minuten op gelijke hoogte toen Hicham Zyech zichzelf tussen drie verdedigers door wurmde en fraai de 1-1 scoorde.

Daarna ging de strijd redelijk tegen elkaar op waarbij er over en weer weinig kansen werden weggegeven. Toch kwam IJVV in de 38e minuut op voorsprong toen een afgeslagen Hammer aanval razendsnel werd gecounterd en Marthijn de Kleine de 1-2 voorsprong voor IJVV scoorde.

Na de rust was in eerste instantie de ploeg uit IJsselmuiden de bovenliggende partij. Zo wie zo één van de betere ploegen die deze competitie op De Rohorst speelde. De omslag in de wedstrijd kwam er in de 70e minuut. Na een inzet van IJVV die op de doellijn werd gekeerd, zette Louis Vijfhuizen aan voor een rush op het middenveld waarbij hij door Zyech ten val werd gebracht. Scheidsrechter Hulsmeijer floot voor de overtreding en verzocht betrokken speler zich te melden voor een kaart. Zyech echter, oostindisch doof, sprintte richting zijn eigen doel en gaf daarmee de leidsman volop gelegenheid de kleur van de kaart te overdenken. Dat was net te veel van het goede en met rood kon de spelmaker van IJsselmuiden richting de kleedkamer.

Daarna nam Den Ham de wedstrijd over. Vijfhuizen schoof door naar zijn favoriete nummer 10 positie, en Den Ham speelde de tegenstander daarna van de mat. In de 75e minuut was het Roy Zorgdrager die zichzelf vrij speelde na goed storend werk en doelman Fix heet nakijken gaf, en de 2-2 op het scorebord bracht. De Hammer supporters gingen er eens voor zitten, dit smaakte immers naar meer. Slechts 2 minuten later was daar de domper toen IJVV uit een hoekschop opnieuw aan de leiding kwam via Gerjon van den Berg.

Het was pompen of verzuipen voor de mannen van Jurgen Kok en dat lukte de Hammenaren voorbeeldig. In de 87e minuut een prima pass van Michiel Schurink op Louis Vijfhuizen die de 3-3 gelijkmaker binnen gleed. Daarna kon het alle kanten op gaan. IJVV werd 2 keer gevaarlijk middels een vrije trap, waarbij de 1e maar net naast het Hammer doel ging. In de laatste minuut blessuretijd was daar het moment van Kevin Ruiterkamp. Vanaf de middenlijn kwam hij aan de rechterkant het strafschopgebied binnen, kapte naar zijn zwakke linkerbeen, en liet vervolgens doelman Fix met een fraaie boogbal compleet kansloos, 4-3 voor Den Ham!

Voor de vorm werd er nog afgetrapt, de buit was echter binnen. Een prima resultaat voor Den Ham die daardoor stevig op de 2e plek in de ranglijst is te vinden. Volgende week naar Ittersum.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›