4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Voorwaarts kansloos in Enter

Opnieuw een nederlaag voor Voorwaarts. Dit keer in Enter. Zorgelijk is de situatie dat Voorwaarts nauwelijks kansen kan creëren.

Onder koude omstandigheden zette Enter Vooruit direct het team uit Westerhaar onder druk. Voorwaarts probeerde met lange ballen onder deze druk uit te komen maar nergens op het veld werden er duels gewonnen. Het duurde dan ook maar 7 minuten voordat de thuisploeg raak schoot. Balverlies op het middenveld waarbij een aantal spelers van Voorwaarts aan een overtreding dachten en niet omschakelden was de aanleiding. Via een voorzet van de zijkant scoorde Jesse Pultrum vrij simpel doordat linksback Derks niet goed in greep en doelman Stuifzandt aarzelde om uit te komen, 1-0.

Een vroege domper voor het team dat vervolgens probeerde in de wedstrijd te komen. Enter Vooruit zakte iets in waardoor er veel op het middenveld afspeelde en weinig voor beide doelen gebeurde. Wel was de rechtsbuiten van Enter Vooruit een plaag voor de linksback van Voorwaarts. Trainer Beverdam wisselde daardoor Derks voor Postma na 25 minuten waardoor er iets meer balans kwam in het team. Richting de rust werd Voorwaarts iets brutaler en kwam af en toe in de 16 meter van Enter Vooruit. De grootste kans (en enige echte kans) van Voorwaarts kwam van de voet van Alwin Postma. Na een mooie beweging speelde Gert Dogger zich vrij maar zijn schot werd geblokkeerd. De bal kwam daardoor bij de geheel vrijstaande Postma maar zijn inzet was te zacht en recht op de keeper af. Daarna volgde zonder verdere hoogtepunten aan Voorwaarts kant de rust.

Na de rust werd duidelijk dat trainer Beverdam zijn spelers op scherp had gezet want er was meer strijd om de duels te winnen. Enter Vooruit bleef met een blok van acht spelers achter de bal spelen waardoor Voorwaarts moeilijk kansen kon creëren. Na 65 minuten werd Enter Vooruit weer gevaarlijk. In die fase raakte de thuisploeg 2 keer de lat waarbij de 2e poging zeker een doelpunt had moeten zijn. Voorwaarts bleef daardoor in de wedstrijd en probeerde een slot offensief er uit te persen. Met Slatius voor Sickman en Timo ter Braak voor Roy de Lange ging het meer en meer richting Enters doel. Alleen een paar goede voorzetten en halve kansjes waren het gevolg. Enter Vooruit kon doordat Voorwaarts meer risico nam steeds meer gebruik maken van de ruimte die ontstond. 2 minuten voor het einde was er zo’n razend snelle uitval en uiteindelijk schoot Henri Knol in de 88e minuut raak.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen WVF.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›