4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust roept onheil over zich af

FC Berghuizen heeft twee punten minder dan Sportlust en stond bijna onderaan. Stond, want na zondag gaat men over Sportlust heen door een 1-5 overwinning. De Vroomshopers wacht een lastig jaar.

De openingsfase was prima van Sportlust. De bezoekers uit Oldenzaal werden vroeg vastgezet en wisten daar het eerste halfuur niet goed onderuit te komen. Sportlust kon vaak al in een vroeg stadium de bal overnemen en bouwen aan een nieuwe aanval. Het leverde vooral veel corners op voor de thuisploeg. Die waren vaak gevaarlijk en de vijfde corner was dan ook raak, Tim Spoor gaf strak voor en het laatste setje kwam van een verdediger van FC Berghuizen: 1-0.

Daarna bleef Sportlust de bovenliggende partij, maar werd het spel wel onrustiger. De bal werd nog wel snel veroverd, maar de ploeg van Gerard Kocks deed er te weinig mee. Er werd te snel de lange bal gezocht en daardoor kwamen de Vroomshopers meer in de duels met FC Berghuizen, dat fysiek iets meer in te brengen had en daardoor langzaam maar zeker onder de Vroomshoopse druk uit kon komen. Sportlust leek zonder kleerscheuren de rust te halen, maar slecht uitverdedigen gaf de bezoekers toch nog een uitgelezen mogelijkheid om in de blessuretijd van de eerste helft de 1-1 binnen te knallen.

Dat bleek een voorbode voor een dramatische tweede helft. Het begin was nog redelijk, Sportlust zocht de aanval weer, maar deed dat steeds minder gegroepeerd en gaf daarmee veel te veel ruimte aan FC Berghuizen. Waar het de eerste 10 minuten nog op en neer golfde tussen beide ploegen, ging het na de eerste Berghuizense treffer volledig mis bij Sportlust. Bij een vrije trap kon Olde Hendrikman vrij inkoppen, Tom Uitzetter wist die kopbal nog te keren, maar de rebound was een prooi voor Heskamp: 1-2.

Sportlust ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg een loepzuivere counter om de oren. Jasper Olde Hendrikman kwam van rechts naar binnen, passeerde twee verdedigers en drukte af, de Vroomshoopse doelman tikte dat schot via de paal nog uit zijn doel, maar opnieuw was de rebound een prooi voor Berghuizen. Scholte op Reimer leek ruim buitenspel te staan, maar de treffer ging door.

Na deze 1-3 was het verzet van Sportlust gebroken. De Vroomshopers probeerden nog wel, maar gingen te wild op zoek naar een aansluitingstreffer en daarbij ging veel mis. Sportlust gaf nog twee knullige goals weg, waardoor FC Berghuizen ook nog kon uitlopen naar een 1-5 overwinning.

Duidelijke cijfers, maar volkomen onnodig na een eerste helft waarin Sportlust de betere ploeg was. Door deze belangrijke driepunter gaat FC Berghuizen echter wel over Sportlust heen, dat zichzelf nu terugvindt op een 9e plaats. Daarom is de wedstrijd van volgende week belangrijk voor de Vroomshopers. Dan moeten ze op bezoek bij nummer 10 De Lutte.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›