4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Strijd is niet genoeg voor Vroomshoopse Boys

Op de Bosrand waren de nummers 12 en 13 van de eerste klasse D, Vroomshoopse Boys en DZC’68 uit Doetinchem, aan elkaar gewaagd. De Vroomshopers trokken aan het kortste eind.

Ramon de Jong kreeg namens de Boys al in de 4e minuut een vrije kans na een prima voorbereidende actie van aanvoerder Jordy Brinkman, maar de bal werd van dichtbij naast gekopt. In de 8e minuut meldde DZC’68 zich voor het eerst voor het doel van Tim Sickman, maar Matthijs de Waard schoot voorlangs. In de 19e minuut kopte de mee naar voren gekomen Rutger Schriiver de bal over het doel na een corner van Robert Veld. DZC’68 sloeg in de 18e minuut onverwacht toe. Een crosspass vanaf links bereikte in de 18e minuut de razendsnelle vleugelaanvaller Thomas Kleinlugtebeld, die na een fraaie individuele actie de bal via keeper Tim Sickman met een hard schot in de verre linker hoek plaatste: 0-1.

De fase erna was er vooral strijd op het middenveld, zonder dat er echte doelrijpe kansen kwamen. In de 38ste minuut moest de geblesseerde aanvoerder Jordy Brinkman noodgedwongen het veld ruimen en hij werd vervangen dor Ruben Mulder. Ton Kunst droeg daarna de aanvoerdersband. De rust brak aan met een 0-1 stand.

In de tweede helft was er weer veel inzet aan beide kanten, maar het voetbal bleef wat rommelig. De gasten bouwden de score uit in de 57ste minuut door een doelpunt van de vrijstaande Rutger Ebbers. Vroomshoopse Boys antwoordde direct in de 58te minuut. Robert Veld leverde vanaf links een strakke en panklare voorzet af, die door Ton Kunst met een schitterende volley tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-2.

De thuisploeg probeerde daarna de gelijkmaker te produceren, maar kon niet echt een vuist maken. In de 63ste minuut werd aan Boys-zijde Melvin Hulsegge vervangen door Ernst-Jan Heideman. DZC’68 liep in de 64ste minuut weer uit door een simpele binnentikker van Fatih Ilkan na een snelle aanval door het centrum: 1-3.

Vroomshoopse Boys ging daarna nog meer op de aanval spelen. In de 73ste minuut leek die speelwijze succes te hebben, maar de afgemeten voorzet van Ernst-Jan Heideman werd door Ramon de Jong naast geschoten. De goed combinerende gasten doken enkele keren vrij voor doelman Tim Sickman op, die met behulp van zijn verdedigers enkele keren op fraaie wijze de inzetten pareerde.

In de 77ste minuut kwam Bram Hooijer in het veld voor Ramon de Jong. Het pleit voor de thuisploeg dat ook in de slotfase manmoedig de aanval werd gezocht. In de 90ste minuut werd Ton Kunst iets buiten het strafschopgebied aangetikt. De door de goed leidende arbiter Bart Pleiter uit Groningen toegekende vrije trap werd fabelachtig wijze ingeschoten door Leon Dogger: 2-3.

Daarna was de speeltijd tekort om er nog een gelijkspel uit te slepen. Het gemis van de geblesseerde basisspelers Lars Scholten en Andjin van Veen liet zich gelden. De thuisploeg streed voor wat het waard was, maar dat bleek niet genoeg.

Zaterdag wacht een volgend belangrijk duel in de onderste regionen. In Kampen wordt aangetreden tegen Go-Ahead dat een punt meer heeft op de ranglijst van de eerste klasse D.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›