4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DOS ‘37 pakt drie punten in Zutphen

FC Zutphen zit na de 1-3 thuisnederlaag tegen DOS “37 diep in de problemen. Daar zag het de eerste 25 minuten nog niet naar uit.

De equipe van trainer en oud betaald voetballer Jochem de Weerdt loerde op een counter. En daarmee had DOS '37 in de 25e minuut succes. Een goede aanval over rechts via de snelle Maarten Smit, bracht de bal voor het Zutphen doel, waar Marc Meier volledig ongedekt kon raak koppen, 0-1. En 7 minuten later viel de 0-2 na een snelle uitval waarbij Maarten Smit 3 man van FC Zutphen uit speelde, en vervolgens zelf scoorde. Deze tegenslag kwam FC Zutphen niet meer te boven. De ploeg werkte wel hard, maar was te onzorgvuldig in de passes, en de balbehandeling. DOS kan dan ook rustig van achteruit voetballen en de tegenstander gemakkelijk van het lijf houden.

Na de rust probeerde de technische staf van FC Zutphen de bakens te verzetten. Dat had in de eerste fase van de 2e helft nog weinig succes. De wedstrijd was rommelig en scheidsrechter Spoler deelde de nodige gele kaarten uit. De laatste 25 minuten nam FC Zutphen meer risico, en moest DOS nog meer terug, in deze periode kreeg Zutphen de een na de andere cornerbal en probeerde DOS de aanvallen af te slaan.

In de 84e minuut viel de 1-2 die al een tijdje in de lucht hing. Een afgeslagen aanval werd door Mehmet Arslan van zeker 20 meter in de kruising geschoten. FC Zutphen trachtte met de moed der wanhoop nog een gelijk spel uit het vuur te slepen. Maar de ploeg miste deze middag de kwaliteit en de overtuiging. In blessuretijd liet DOS zien hoe het wel moest. Een razend snelle uitval over rechts via Maarten Smit, zorgde er voor dat de bal voor het doel werd gebracht waar Nick Wennink klaar stond om FC Zutphen met een prachtige volley de genadeklap te geven, 1-3.

Dinsdagavond wacht DOS de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser NSC Nijkerk, Jochem de Weerdt zijn oude ploeg. De wedstrijd in Nijkerk begint om 20.00 uur. Aanstaande zaterdag staat de derby tegen de goed presterende Zwaluwen van trainer Philip Agteresch op het programma.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›