4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

8e overwinning op rij voor DETO

Een geduldig en met overtuiging spelend DETO boekte zaterdag op eigen veld een 2-0 overwinning op Hierden.

Op een zwaar maar goed bespeelbaar veld begonnen DETO en Hierden met een aftastende beginfase. De eerste mogelijkheid was een vrije trap voor de gasten, die in het zijnet belandde.
Hierden probeerde in die beginfase ,met vroeg druk zetten, de opbouw van DETO te verstoren, maar het met veel overtuiging en zelfvertrouwen spelend DETO voetbalde zich makkelijk onder die druk uit, waardoor de gasten zich snel terug lieten zakken op eigen helft.

DETO trok het initiatief naar zich toe, liet de bal makkelijk rond gaan in eigen gelederen. Het veelvuldige balbezit leverde DETO een veldoverwicht, kansen en mogelijkheden op. Een schot van Kevin Aman, die door de Hierden doelman werd gepakt en een geplaatst schot van Lesley Nahrwold, die rakelings naast vloog, waren de inleidende beschietingen voor de openingstreffer in de 25e minuut. Het was Frank Smit, die met een mooie pass Kevin Aman diep stuurde, Kevin ontdeed zich knap van drie tegenstanders waarna hij Lesley Nahrwold voor doel bediende. Die zag zijn schot in eerste instantie knap worden gepareerd, maar de rebound werd vervolgens simpel binnen gekopt door Lesley : 1-0.

Hierden probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden, met die tactiek hadden de gasten bijna succes gehad. Ware het niet dat na een knappe actie de bal, onbereikbaar voor DETO doelman Roberto Stopel, op de paal belandde. De DETO verdediging stond ook in deze wedstrijd weer als een huis en gaf nagenoeg niets weg.

DETO kende een flitsende start na rust, het was Kevin Aman die bij de eerste de beste aanval de buitenspelval wist te omzeilen en goed door kwam tot aan de achterlijn. De Hierden verdediging incluis keeper Grootkarzijn rekenden op een voorzet op bliksemafleider Frank Smit, die voor doel opdook, maar Kevin verraste vriend en vijand door de bal vanaf de achterlijn op schitterende wijze met een mooie curve het doel in te draaien: 2-0.

Doordat DETO de volledige controle had over de wedstrijd was het laatste half uur weinig verheffend. DETO hoefde niet meer en Hierden wilde wel maar kon niet meer. Desondanks kreeg DETO in de slotfase een paar riante mogelijkheden om de score verder op te voeren.

Na een geweldige DETO aanval over meerdere schijven bood Kevin Peppels Kevin Aman een niet te missen kans, maar doordat laatstgenoemde de bal kort voor doel verkeerd raakte verdween de bal net naast het doel. Een uitstekende vrije tap van aanvoerder Brain Klaassen, die door Roberto Stopel met een geweldige safe uit de kruising werd getikt, was het enige wapenfeit van Hierden in de slotfase. DETO daarentegen legde nog een paar mooi uitgespeelde aanvallen op de zware grasmat, maar ondanks die gemiste kansen boekte DETO een verdiende overwinning. Na negen speelronden heeft DETO nu al meer punten (24) verzameld dan het hele vorige seizoen (23) en heeft het al een periode op zak

DETO lijkt klaar te zijn voor de zware serie wedstrijden in december. Te beginnen uit tegen SDV Barneveld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›