4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Den Ham klimt naar tweede plek

In de uitwedstrijd tegen DZSV uit Dinxperlo moesten de mannen van trainer Jurgen Kok tot het gaatje om de 3 punten binnen te slepen.

Op een hard kunstgrasveld van zo’n 8 jaar oud was het bij tijd en wijle echt hotse knotse voetbal. De bal bleef maar stuiteren en vloog soms alle kanten op. Toch was Den Ham met name in de eerste helft de bovenliggende ploeg. Kansen waren echter spaarzaam. In de 30e minuut een aanval uit het boekje van Den Ham zo die ook meermalen wordt geoefend op de trainingsavonden. Het resultaat was dat rechtsback Tom Hallink de achterlijn haalde en de bal voor gaf aan Roy Zorgdrager, die slecht ingrijpen van de verdediging van DZSV bekwaam afrondde.

Vlak na rust was het opnieuw Zorgdrager die de 0-2 had kunnen scoren op aangeven van Thomas Remmink. De sluitpost van DZSV was echter op zijn hoede en kon de kopbal van Roy pareren.

Gaandeweg de 2e helft begon ook DZSV beter in de wedstrijd te komen. Echt gevaarlijk werd de ploeg uit Dinxperlo echter niet. Het was aan doelman Jeffrey Ekkel te danken dat in de slotminuten de gelijkmaker achterwege bleef door een tweetal sublieme reddingen.

Na het eindsignaal van de prima leidende arbiter Stegeman waren de Hammenaren dan ook dolgelukkig met de behaalde punten. Letterlijk met bloed zweet en tranen de overwinning binnen gesleept, iets wat in voorgaande jaren zelden lukte. Met passie en strijdlust lukte het vanmiddag dus wel. Door de nederlaag van IJVV klimt Den Ham zelfs op naar de tweede plaats op de ranglijst.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›