4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Peatminers jongens U18 worden elke week beter!

De Nijverdallers begonnen met een stevige press. Maar de jongens, die elke week beter gaan spelen, wisten zich heel behoorlijk onder die druk uit te spelen. Ook de tweede periode speelde het team geconcentreerd. Met een 35-20 ruststand leek een verrassing nog mogelijk. Na de rust ging Valley Buck over naar een zone-verdediging. Dat zorgde voor verwarring en veel balverlies in onze aanval. Met een aantal scores uit de fastbreak liep tegenstander uit naar 47-22. Een timeout was nodig om de rust terug te brengen. Eind van het derde kwart was het verschil opgelopen tot 30 punten (56-26). Maar de jongens bleven strijden. De verdediging bleef, zoals in de hele wedstrijd, scherp. En aanvallend maakten de jongens een aantal fraaie acties. Met die inzet wisten de jongens de vierde periode zelfs te winnen (8-11). Dat bracht de eindstand op The Valley Bucketeers M18 1 - Peatminers M18 1 > 64 - 37.

Tonego – Peatminers MSE1 > 47-51
Ons heren 1 nam het vrijdagavond om 21:00 op tegen Tonego uit Haaksbergen. Voorgaande duels werden vaak nipt besloten. Het is ruim twee jaar geleden dat Peatminers van het eerste van Tonego won. Ook nu weer een close-call. De wedstrijd in Haaksbergen begon sterk aan beide kanten en na de eerste periode stond het gelijk. In het tweede ging het minder goed aan de kant van groen, verdedigend veel onnodige fouten en misten aanvallend te vaak makkelijke ballen. Daardoor niet de kans gepakt om uit te lopen. Rust: 28-26. In de rust werden er nieuwe tactieken binnen het team besproken. Door de nieuwe tactiek en het strakke verdedigen is het gelukt om voor te komen en uiteindelijk een 6 punten voorsprong op te bouwen. Toch kwamen er vanuit haaksbergen en aantal rake afstandschoten en werd het verschil geminimaliseerd. Tijdens het vierde kwart ging het vooral om conditie en het behouden van focus. De toppers uit Vriezenveen lieten zien hoe gemakkelijk basketbal kan zijn wanneer je goed samenspeelt, rust in de aanval houdt, iedereen top verdedigt en er wordt aangemoedigd door de Vriezenveense supporters vanuit de tribune.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›