4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Wandelvoetbaltoernooi bij de OldStars Twenterand

Op vrijdag 17 november is het sportpark Het Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk het decor van het tweede Jumbo OldStars wandelvoetbaltoernooi in successie. De medio 2015 opgerichte OldStars Twenterand is de gastheer van dit toernooi, dat 12 teams telt. Onder de deelnemers Heracles Almelo, Go Ahead Deventer, Rood Wit Veldhoven, Rohda Raalte en uiteraard OldStars Twenterand zelf, dat met twee teams mee doet. Op drie velden worden de voorronden en de finales afgewerkt onder leiding van een aantal ervaren scheidsrechters. Vorig jaar werd de wisselbeker veroverd door RSC Rossum, die de felbegeerde trofee nu komt verdedigen.

Om 10.00 uur wordt er voor de eerste wedstrijden van 15 minuten afgetrapt en de finale is gepland tegen 15.00 uur. Bij wandelvoetbal, ook wel walking football genoemd, zijn tackles niet toegestaan, mag de bal niet boven heuphoogte komen, mag niet hard worden gelopen en staat voor alles het spelplezier voorop. Vele senioren van 55 jaar en ouder beoefenen deze landelijk steeds populairder wordende sport. De voetbalverenging Voorwaarts is elke week gastheer van OldStars Twenterand, die medio 2015 met deze actieve wijze van bewegen is begonnen. De actieve club is volop levensvatbaar gebleken en heeft ook al op meerdere regionale en ook landelijke toernooien al prima resultaten behaald. Op vrijdag 17 november zijn geïnteresseerde senioren uit de gemeente Twenterand en uit omliggende plaatsen als Mariënberg, Sibuclo, Kloosterhaar en Daarlerveen van harte welkom. Er kan dan op ongedwongen wijze kennis worden gemaakt met het fenomeen wandelvoetbal.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›