4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DOS’37 is het scoren nog niet verleerd

DOS won overtuigend van het nog ongeslagen Hierden, 5-2. Waar afgelopen wedstrijden het scoren een probleem vormde lukte dat deze wedstrijd wel.

Op het door de regen zware, maar goed bespeelbare veld, begint DOS overtuigend aan de wedstrijd. Reeds in de 2e minuut kan Jochem Oude Booyink de vanuit een corner doorgekopte bal volledig vrij inkoppen en bezorgt DOS hiermee een droomstart. Deze start wordt nog beter als in de 8e minuut Marc Meier, die in buitenspelpositie staat, slim blijft staan en de van achter de man komende Maarten Smit vrije doortocht geeft richting het doel van Hierden. Maarten maakt dit subliem af door een schitterende lob over de uitkomende keeper van Hierden en noteert de 2-0. Het is echter niet zo dat Hierden zich onbetuigd laat en in de 10e minuut maken zij de aansluitingstreffer. Na deze turbulente openingsfase volgt er een periode waarin het spel een beetje op en neer gaat. Hierden is de eerste ploeg die weer een grote kans krijgt in de 28e minuut, deze kans wordt goed gepareerd door de vanmiddag goed keepende Julian Bakker. DOS zet ook weer een tandje bij, hetgeen in de 30e minuut leidt tot de 3-1 gemaakt door Marc Meier, dit is tevens de ruststand.

Het begin van de 2e helft geeft een gelijk spelbeeld als aan het einde van de 1e helft, het spel gaat op en neer zonder dat er echte kansen gecreëerd worden door een van de beide partijen. De eerste echte grote kans komt op rekening van Stef van der Velden, in de 74e minuut komt hij een op een te staan met de keeper van Hierden, de koelbloedigheid ontbreekt in de afwerking en de keeper kan redding brengen. Maarten Slomp komt in de 76e minuut in het veld om Stef te vervangen in de spits. Hierden gaat wat meer aandringen, in de 83e minuut brengt Julian nog knap redding op een goede kopbal van Hierden, maar in de 84e minuut moet hij zich toch gewonnen geven als Hierden de 3-2 aantekent. Het antwoord van DOS op deze treffer kan niet beter, op een geweldige pass van Jochem kan de ingevallen Maarten Slomp in de 85e minuut de 4-2 in het netje leggen en is de wedstrijd gespeeld. De kers op de taart volgt nog in de 88e minuut als Maarten Smit na een goede actie de bal breed legt en hiermee Jaap Mulderij een niet te missen kans geeft, die Jaap dan ook verzilvert en de 5-2 maakt.

Volgende week ontvangt DOS '37 koploper Flevo Boys, waarbij voor de Boys de periodetitel op het spel staat. De wedstrijd volgende week zal beginnen om 14.30 uur!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›