4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust wint en verschaft zichzelf lucht

Sportlust boekte een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning op Zenderen Vooruit. Het steeg daardoor vanuit de onderste regionen naar de middenmoot, omdat concurrenten allen punten lieten liggen.

Sportlust begon fel, won haar duels en kwam daardoor aan voetballen toe. Na 16 minuten leidde dit dan ook tot de openingstreffer voor de thuisploeg. Op de helft van de tegenstander kwam na een duel de bal voor de voeten van Stefhan De Vries, die alert reageerde, de bal oppikte en spits Dinand Hankamp vrij voor de goal zette die vervolgens kalm binnenschoof in de verre hoek, 1-0.

Sportlust had het eerste half uur de wedstrijd onder controle, maar was de laatste 15 minuten van de eerste helft ongeconcentreerd en gaf veel weg. Zenderen Vooruit wist de bal al een paar keer vrij voor de goal te krijgen vanaf de achterlijn na slap verdedigen door de Vroomshopers maar wist de bal er niet in te tikken, tot de 44e minuut. De club uit Zenderen gaf na een afgeslagen korte corner de bal voor de tweede keer voor en kopte binnen doordat er drie van hen vogelvrij voor de goal stonden, 1-1.

De teams leken daardoor met een 1-1 stand de kleedkamers in te gaan, maar dit was niet het geval. In de blessuretijd kreeg Sportlust nog een laatste corner. Anderson Lusseveld legde de bal vanuit een corner ver bij de tweede paal in het strafschopgebied van Zenderen Vooruit en kwam voor de voeten van Simon Spoor. Hij kapte een verdediger van de tegenstander uit die hem vervolgens naar de grond werkte: penalty. Centrale verdediger Jesper De Jager wist de week ervoor al te scoren via een standaardsituatie en mocht het deze week weer doen. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal ongrijpbaar voor de keeper rechts onderin de touwen: 2-1. Sportlust ging dus toch nog met een voorsprong de rust in.

In de rust werd de nadruk gelegd op het feit dat het achterin scherper moest en daarnaast moesten de duels gewonnen blijven worden, wilde Sportlust winst over de streep trekken. Drie minuten na rust leek het winnen van duels dan ook te leiden tot de derde Vroomshoopse treffer. Een duel werd wederom op de helft van de tegenstander gewonnen waarna vervolgens Tim Spoor richting de goal werd gestuurd en ditmaal de bal goed met zijn linker diagonaal binnen schoot, maar Sportlust zag de vlag in de lucht gaan van de grensrechter van de tegenstander voor (wel heel dubieus) buitenspel. Het bleef 2-1.

Maar, een dik kwartier na rust kregen ook de ploeg uit Zenderen een strafschop. Allard Hankamp dacht de bal af te schermen richting de achterlijn na een inworp maar de tegenstander wist voor de Vroomshoopse verdediger te komen en ging daarna met veel liefde naar de grond. Keeper Tom Uitzetter die goed in de wedstrijd zat, kreeg dus de klus om het niet wederom op een gelijke stand te laten komen. Hij stelde de club dan ook niet teleur keerde de penalty heel goed. Sportlust behield dus haar voorsprong van een doelpunt. Ook 5 minuten daarna wist hij een aanval met twee inzetten onschadelijk te maken. Ondanks het feit dat beide kanten nog een aantal grote kansen kregen, werd er niet meer gescoord in de tweede helft door beide ploegen. Zenderen bleef met lange ballen proberen de spitsen aan het werk te zetten en kreeg daaruit ook nog wel enkele kansjes, maar Sportlust bleef overeind. Omdat Sportlust in de counter vergat de derde te maken, bleef het spannend, maar bleven uiteindelijk de punten wel in Vroomshoop.

Sportlust had haar overwinning te danken aan de strijdlust die het leverde en komt daardoor op 7 punten na 6 wedstrijden. Na een vrij weekend mag het Vroomshoopse Sportlust het opnemen tegen het Glanerbrugse Sportlust, de koploper.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›