4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Voorwaarts wacht een lange strijd voor klassebehoud

In het - nu al degradatieduel - stond Voorwaarts na 90 minuten wederom met lege handen. Voorwaarts kan maar moeilijk de eigen spitsen bereiken en dan wordt scoren lastig.

Na een aftastend begin kwam het eerste wapenfeit van Voorwaarts. Eerst schoot Jordy Harms in vrije positie op de doelman van Hulzen. Even daarna nam hij een voorzet ineens op zijn slof maar de bal vloog ruim over. Hulzense Boys combineerde beter dan de thuisclub en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na bijna een half uur kregen de gasten de eerste grote mogelijkheid. Een voorzet van links bood de spits een niet te missen kans maar via de goed uitkomende keeper Stuifzandt kon Tom Meier de bal nog net voor de doellijn weghalen. Toch kwam Hulzense Boys op een 0-1 voorsprong. Een afgeslagen bal werd door een middenvelder met links onhoudbaar in de kruising geschoten. Voorwaarts bleef hard werken voor een beter resultaat terwijl de tegenstander gevaarlijk bleef met snelle uitvallen. Op slag van rust werd Bram Visser vrij gespeeld waarbij hij goed zijn lichaam gebruikte. Zijn schot belande echter tegen de buitenkant van de paal waardoor de ruststand op 0-1 bleef staan.

Na de rust begon Voorwaarts goed maar het ontbrak het team aan enig geluk. Waar vorig seizoen al dat soort kansen raak waren lukt dat nu net niet. Kansen van Lars Bove en Jordy Niks werden niet verzilverd. Een voorzet van Jordy Niks kwam via de keeper boven op de lat.

Hulzense Boys kon de voorsprong vasthouden en net op het moment dat Voorwaarts meer risico’s nam sloeg het in 5 minuten genadeloos toe. Tussen de 70e en 75e minuut scoorde het 3 keer en was de wedstrijd gespeeld. De eerste werd na een voorzet van rechts knap tegendraads ingeschoten en 2 minuten later sneed de spits van de gasten door de verdediging van Voorwaarts, omspeelde doelman Stuifzandt en scoorde beheerst. Weer twee minuten later werd een vrije trap in de verre benedenhoek geschoten waarmee de stand op 0-4 kwam.

Over en uit voor de thuisclub. In 5 minuten een mogelijk goed resultaat in de prullenmand. Hulzense Boys had daarna de voorsprong nog verder uit kunnen bouwen maar tot twee keer toe werd een 100% kans verprutst. Het slot akkoord was wel voor Voorwaarts. De verdienstelijk spelende Bram Visser schoot de bal vanuit een moeilijke positie raak maar helaas was het leed al geschied. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Stegeman voor het eind en stond

Na jaren volgt volgende week een Twenterandse derby in en tegen vv Den Ham.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›