4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Slap begin DOS’37 breekt op

Met dezelfde opstelling als vorige week probeerde DOS’37 het nu tegen WHC. Helaas was het resultaat niet hetzelfde. Integendeel.

Na een redelijke start met direct al een goede kopkans van Boshoeve was het even later WHC met enkele goede mogelijkheden die het initiatief overnam. Bakker wist zijn doel echter schoon te houden. Even later in de 17e min kreeg Wennink een mooie kans de score te openen maar zijn schot verdween rakelings langs de verkeerde kant van de staander.

Toen volgde er een lange periode waarbij de Vriezenveners het zichzelf erg moeilijk maakten. Vele passes kwamen niet bij de beoogde ontvanger terecht maar bij de tegenstander. Daarbij vielen er ook grote gaten op het middenveld waar de WHC’ers gretig gebruik van maakten en DOS’37 constant onder druk zetten. In de 29e min werd er vervolgens gescoord door WHC. Waar menigeen dacht dat de bal vanuit een buitenspelsituatie weer voor het doel gebracht werd waar Kamphuis de bal binnentikte, keurde de overigens prima leidende scheidsrechter van Dijk het doelpunt toe. De 1-0 stond op het scorebord welke tevens de ruststand was.

Na de thee zagen we gelukkig een beter acterend DOS’37 die met meer precisie meer grip op het spel kreeg. In de 55e min betaalde zich dat uit. vd Velden werd op links aangespeeld en legde de bal precies op het hoofd van Lennard Mulderij. Lennard wist dit kansje te verzilveren door de bal keurig in de rechter kruising te koppen. 1-1.

In de 60e min werd de goed spelende Kemp gewisseld voor Bove. Kemp had na een valpartij last van wat duizeligheid en voelde zich niet lekker. In de volgende fase van de wedstrijd kon het eigenlijk alle kanten op gaan. Zowel WHC als DOS’37 creëerden mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 70e min bracht vd Velden de bal voor het doel waar Bove de bal net niet lekker voor zich kreeg. Wennink ontving de bal en kreeg de mogelijkheid om af te ronden maar schoot jammerlijk in de handen van de keeper. Daar waar menig DOSser zat te wachten op een winnende treffer voor de geel-zwarten was het toch WHC dat scoorde. Een aanval van WHC werd in eerste instantie nog door Olde Olthof nog van de lijn gehaald maar de bal kwam daarbij voor de voeten van van Marle die de bal vlak langs de rechter paal binnenschoot. 2-1.

DOS’37 bleef aandringen op weer een gelijkmaker en kreeg daar ook nog wel enkele mogelijkheden voor. Zo was het Meier die door bleef jagen op de bal en deze ook wist te veroveren. Zijn schot verdween echter in de handen van de keeper. Ook de alles of niets pogingen daarna haalden helaas niets meer uit en was de gelukkige 2-1 overwinning een feit voor de WHC’ers. Een gelijkspel was voor deze wedstrijd gezien het spelbeeld een eerlijkere stand geweest, maar dat telt helaas niet.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›