4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Prima pot voetbal vv Den Ham

In Westenholte speelde de vv Den Ham een prima wedstrijd tegen WVF Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen de beide teams slechts 1 punt. Na afloop van de partij waren dat echter volkomen verdiend 4 punten verschil door een puike overwinning van de vv Den Ham met maar liefst 1-4.

Op het gladde veld van WVF, (klei in de uiterwaarden van de IJssel) hadden beide teams moeite om op de been te blijven. De mannen uit Westenholte bleven iets beter op de been maar de Hammer spelers, én scheidsrechter Nijenhuis lagen nogal eens met “’n kadan an ’n groond”. Trainer Kok begon noodgedwongen door blessures met een verrassende opstelling. Aanvoerder Tommie Dam zal als verzorger op de bank, waardoor Michel Kamphuis naar de laatste linie verhuisde. De gemiddelde leeftijd van Den Ham was dan ook 21,8 jaar!. De jonkies deden het echter boven verwachting. In de 6e minuut een vrije schop van Vijfhuizen op de lat. In de 18e minuut de 0-1 voorsprong voor Den Ham door Tom Hallink. Binnen 2 minuten wist WVF, echter weer gelijk te komen door een vrije trap van van der Vegte.

In de 30e minuut liet Bram Scheurwater zich verassen door de rechterspits van WVF. Scheurwater ging echter in de achtervolging, heroverde de bal waarna Den Ham via een vloeiende aanval over vier schijven door Roy Zorgdrager op 1-2 kwam.

Tien minuten later ontfutselde Louis Vijfhuizen op pure inzet de bal van de linksback van WVF aan de zijlijn. Hij stoomde op naar het doel van WVF en werd binnen het strafschopgebied getorpedeerd door een verdediger. Scheidsrechter Nijenhuis wees gedecideerd naar de stip en dat buitenkansje was aan Vijfhuizen wel besteedt [zie foto]. 1-3 op het scorebord, voorwaar een luxe.

Na de rust kwam daar de 60e minuut. Roy Zorgdrager kreeg de bal op zo’n 30 meter vanaf het doel van WVF. Trainer Kok stoof weer uit de dug out om Zorgdrager duidelijk te maken dat hij de bal moest afspelen. Roy bedacht zich echter niet, schoot vernietigend op het doel, waarbij de bal via de onderkant van de lat achter de kansloze doelman te Wiele in het net vloog. Trainer Kok kon slecht met een brede grijns applaudisseren voor zo’n wonderschoon doelpunt.

Na deze 1-4 voorsprong speelde de Hammer ploeg de wedstrijd gecontroleerd uit. Het behoeft geen betoog dat de in grote getale aanwezige Hammer supporters met een voldaan gevoel richting “De Rohorst” trokken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›