4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Mentaal sterk DETO buigt 0-2 achterstand om in winst

Vorige seizoen betekende een achterstand voor DETO een nederlaag. Het ontbrak aan mentale weerbaarheid. Hoe anders gaat het tot nu toe dit seizoen.

Voordat iedereen goed en wel zijn plaats had ingenomen bij aanvang van de wedstrijd was de ontnuchtering een feit, een goed uitgespeelde KHC aanval over rechts werd door Brenn de Lange al in de 2e minuut doeltreffend afgerond. DETO antwoordde drie minuten later middels een snelle counter, die door Frank Smit werd overgeschoten. Een inzet van Lesley Nahrwold, na een steekbal van Kevin Aman, werd even later gepakt door KHC doelman Roy van Dijk. In de 18e minuut kreeg DETO de tweede mokerslag te verwerken, weer was het Brenn de Lange, die DETO doelman Anthony van Zaltbommel kansloos liet door een aangesneden vrije trap van Jeffrey de Nooijer onhoudbaar binnen te koppen: 0-2.

DETO raakte ook na de tweede tegentreffer niet van de wijs, de ploeg van trainer Jos van der Veen bleef geduldig de voetballende oplossing zoeken. DETO trok met verzorgd voetbal de wedstrijd naar zich toe en was veelvuldig op de helft van KHC te vinden. De gasten bleven loeren op de fouten van DETO en probeerden via de snelle omschakeling toe te slaan. Nadat Burak Alp namens KHC vanuit kansrijke positie had overgeschoten, was het DETO, dat nadrukkelijk aan de Kampense verdedigingsmuur rammelde.
Een schot van Frank Smit werd gepakt door keeper Van Dijk, vervolgens werd de ingevallen Kevin Peppels door dezelfde Van Dijk binnen de zestien getorpedeerd, helaas voor DETO weigerde de verder goed leidende scheidsrechter Wenneker de bal op de stip te leggen. Het bleek uitstel van executie, in de 27e minuut rondde Frank Smit een prachtige pass van Lesley Nahrwold doeltreffend af: 1-2.

Qays Shayesteh verzuimde vervolgens in kansrijke positie uit te halen. In de 37e minuut leek DETO langszij te komen, maar helaas werd een doelpunt van Maarten Booijink onterecht afgekeurd, omdat er gevlagd en gefloten werd voor de buitenspel staande Qays Shayesteh, die niet aan het spel deel nam. DETO was de beter voetballende ploeg, door de snelle balverplaatsing werd vaak de vrije man tussen de linies gevonden en was DETO constant dreigend, wat mogelijkheden maar geen doelpunten opleverden. Het laatste wapenfeit voor rust was een vrije trap van Frank Smit, die in het zijnet belandde. Waardoor er even later gerust werd met een 1-2 stand.

Ook na rust had DETO de overhand, maar het strijdvaardig en lastig te bespelen KHC stelde DETO aanvankelijk voor de nodige problemen. Met name het fysiek sterke verdedigingsduo Nick Notrot en Durk van der Leest haalden veel weg. De eerste kans na rust was voor KHC ; de voorzet werd uiteindelijk door de glijdend inkomende spits op een haar na gemist. Een goed uitgevoerde DETO aanval leverde in de 63e minuut de verdiende gelijkmaker op, na een perfecte assist van Kevin Peppels wist Frank Smit met een strakke schuiver de 2-2 aan te tekenen. DETO had KHC in die fase in de houtgreep en liet niet meer los. Drie minuten na de 2-2 kopte Frank Smit een voorzet van Kevin Peppels grandioos binnen, waarmee Frank met zijn 11e seizoen treffer DETO op voorsprong zette.

Na de 3-2 voorsprong kreeg DETO kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar een enorme kans voor Qays Shayesteh (schot over), schot Lesley Nahrwold (in handen keeper), een vrije inzet Frank Smit (op de voet van Roy van Dijk )en een prachtige vrije trap van de sterk spelende Lesley Nahrwold, die op de lat uiteen spatte, leverden niet de bevrijdende 4-2 op. Waardoor het spannend bleef en KHC mocht blijven hopen op een resultaat. In de slotfase probeerde het vol overgave strijdend KHC nog een punt uit het vuur te slepen door va-banque te gaan spelen.Wat nog twee mogelijkheden opleverde voor spits Jeffrey de Nooijer, die beide keren Anthony van Zaltbommel op zijn weg vond. In de 81e minuut tikte de DETO doelman een gevaarlijk schot van de Nooijer onder lat weg, net als een vrije trap kort voor tijd.

Zo eindigde het boeiende voetbalgevecht tussen DETO en KHC in een verdiende overwinning voor DETO, dat voetballend de bovenliggende partij was en deze middag een goede wedstrijdmentaliteit aan de dag legde.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›