4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust weet weer niet te winnen

De Vroomshopers hadden in de eerste vier wedstrijden vier punten verzameld en liepen daardoor 1-op-1. Sportlust wilde vandaag in Borne de weg omhoog inzetten, maar de thuisploeg bleek vooral fysiek een stapje verder te zijn.

Aan het begin van de wedstrijd was de eerste kans voor Borne, echter was het buitenspel hierdoor was het gevaar direct geweken voor Sportlust. In de 10e minuut onderschepte Tim Spoor de bal op het middenveld, hij speelde gauw de spits van Sportlust in de diepte aan en de inmiddels opgekomen Thabby Berenst kreeg de bal net iets te scherp aangespeeld in het strafschopgebied waardoor deze mooie kans niet optimaal benut kon worden. Beide partijen hadden er moeite mee om voldoende rust te vinden als ze de bal hadden, hierdoor werd er veel de lange bal gehanteerd, waarbij ook de middenvelders dus vaak overgeslagen werden. Dat de eerste goal ook uit een onrustige situatie viel, was dan ook niet verrassend. Ook was het typerend dat Borne dit fysieke duel om de bal won. Op de rand van het strafschopgebied van Sportlust werd de bal niet goed weggewerkt, waarna de omhoog gekopte bal met een geweldige (halve) omhaal van ongeveer 12 meter in de kruising werd geknald: 1-0.

Na deze fraaie openingstreffer kwam Sportlust beter in de wedstrijd, vooral omdat de flanken beter bereikt werden. Na een goede actie van linksback Anderson belandde de bal bij Dinand Hankamp die hem op zijn beurt goed meegaf aan Tim Spoor, zijn schot kon ternauwernood worden geblokt. In de 28e minuut verdiende Sportlust op de rechterflank na goed druk zetten een vrije op zo’n 20 meter van de goal van Borne, tussen het strafschopgebied en de zijlijn. Centrale verdediger Jesper de Jager ging achter de bal staan en knalde de bal met zijn gouden linker fantastisch in de verre linkerbovenhoek achter de verbouwereerde en kansloze doelman: 1-1.

Vijf minuten voor rust kwam Borne toch weer op voorsprong. Een vrije trap werd helaas met wat pech in eigen goal gekopt. Met een ruststand van 2-1 gingen de beide teams richting de kleedkamer om er de tweede helft nog een mooie wedstrijd van te maken. Sportlust kwam goed de uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg werd steeds iets verder terug gedrongen en de 2-2 hing in de lucht. Echter was daar uit een counter een steekbal op de lange spits van Borne die in alle vrijheid richting Tom Uitzetter kon en de 3-1 kon aantekenen.

Daarmee verdween het vertrouwen op een resultaat langzaam uit de ploeg bij Sportlust. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. Uit opnieuw een tegenaanval stond de verdediging van Sportlust nog niet goed. De voorzet werd er niet uitgehaald en de spits liet goed lopen voor de opgekomen middenvelder achter hem die bij de tweede paal hard de 4-1 kon binnen schieten. In de laatste minuten probeerde Sportlust nog wel de score iets dragelijker te maken en beter passend bij het wedstrijdbeeld, maar Borne kon de wedstrijd rustig uit voetballen. Er viel genoeg te genieten qua goals en Sportlust was een groot deel van de tweede helft dichtbij de gelijkmaker, maar ging toch met lege handen terug naar Vroomshoop.

Daar staat volgende week weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Zenderen Vooruit op bezoek.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›