4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Verdedigend ingesteld DOS’37 weet tweede derby wel te winnen

DOS’37 heeft de gemeentelijke derby voor slechts 400 toeschouwers tegen Vroomshoopse Boys verdiend gewonnen met 3-1.

De wedstrijd begon in de eerste 10 minuten wat afwachtend, DOS liet de bal aan Vroomshoopse Boys en probeerde snel om te schakelen. Dat lukte gedurende de wedstrijd steeds beter en na enkele kleine speldenprikken, was het in de 17e minuut Maarten Smit die aan de rechterzijde door kwam en met zijn voorzet spits Stef van der Velden wist te bereiken. Die hield de bal knap binnen en legde hem nog mooier klaar voor Lennard Mulderij, die met een lage schuiver over de grond de 1-0 voorsprong aan wist te tekenen.

DOS bleef voetballen in dezelfde tactiek, waarbij Vroomshoopse Boys moest opbouwen en DOS in de omschakeling er snel probeerde uit te komen. Dat lukte goed, zeker omdat de “tweede” bal ook telkens voor DOS was. Kansen waren er dan ook niet of nauwelijks voor onze gasten uit Vroomshoop. In de 28e minuut was het opnieuw raak voor DOS, opnieuw kwam DOS aan de rechterkant er door en nu was Lennard Mulderij de aangever en uit zijn voorzet wist Nick Wennink met een halve omhaal de 2-0 aan te tekenen. Tot aan de rust veranderde er niets meer aan de stand en bleef het 2-0 in het voordeel van DOS.

De tweede helft nam Vroomshoopse Boys meer risico door een verdediger door te schuiven, hierdoor was er wat meer balbezit van hun zijde op de helft van DOS’37. In het eerste half uur leidde dit nauwelijks tot kansen, op een scrimmage in de 67e minuut voor het doel van DOS na. Met wat kunst en vliegwerk wist de verdediging van DOS de bal weg te werken. DOS wist daarentegen niet goed gebruik te maken van de ontstane ruimte, op een schot van circa 25 meter na van Jochem Oude Booijink, die keeper Sickman ternauwernood tot corner wist te verwerken. De wedstrijd leek dan ook wat dood te bloeden. In de 79e minuut was het dan toch Vroomshoopse Boys die vanuit een dood spelmoment de 2-1 wist aan te tekenen.

Zo bracht DOS zichzelf toch nog in de problemen. Vroomshoopse Boys ging de laatste 10 minuten va banque spelen om toch nog een punt mee te kunnen nemen. In de 81e minuut was er een vermeende handsbal in het strafschopgebied van DOS, die met name werd gezien door de bank aan Vroomshoopse Boys-zijde. In het rumoer dat daarover ontstond, was het Lars Scholten die met een gele kaart op zak een harde overtreding maakte op Melvin Kemp. De goed leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan een tweede gele en dus rode kaart geven. In het veld ontstond een klein opstootje, waarbij ook een deel van de staf van Vroomshoopse Boys zich ermee bemoeide. De gemoederen werden bedaard en er werd verder gegaan met de wedstrijd die dan ook gespeeld was. Vroomshoop was niet meer bij machte om de gelijkmaker met 10 man af te dwingen en in de 90e minuut ging Maarten Smit er vandoor en uit zijn voorzet wist de goed spelende Stef van der Velden de 3-1 aan te tekenen.

DOS'37 is nu even weg uit de onderste regionen en de Vroomshoopse Boys moet punten gaan pakken, anders wordt het een moeizaam seizoen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›